108 Peugeot

Ze zijn zeer compact en buitengewoon zuinig. Zie hier twee redenen waarom de 108 van Peugeot een zo’n gewild model is geworden met de jaren. De Peugeot kwam in 2014 op de Nederlandse markt en is vanaf dat moment niet meer weg te denken. Dat is best knap, want de 108 Peugeot heeft in auto’s als de Matiz van Chevrolet, de Fiat Panda en de Kia Picanto – om er maar een paar te noemen- toch geduchte concurrenten.

Ga je in de 1.0 versie rijden of rijd je liever in de 1.2 liter uitvoering?

De 108 van Peugeot toont sterke gelijkenissen met de Citroën C1 en de Toyota Aygo. Niet zo gek, want deze drie auto’s hebben dezelfde chassis, een identieke motor en een gelijke transmissie. Dat is ook weer niet zo verwonderlijk, want de auto’s worden in dezelfde fabriek in Tsjechië geproduceerd. Kijken we specifiek naar de compacte Peugeot, dan zien we dat je de keuze hebt uit twee verschillende uitvoeringen; een 1.0 versie met 68 PK en een 1.2 liter uitvoering met 82 PK.  Uiteraard gaat het hier om benzinemotoren. De populariteit van deze auto hangt nauw samen met deze motoren, dit vanwege de zuinigheid ervan.

Niet meer weg te denken

Hoe dan ook, de Peugeot 108 is niet meer weg te denken en geldt als zeer betrouwbaar. Dat neemt niet weg dat je ook met de 108 best eens pech kunt hebben en starthulp het enige is dat je nog echt kan helpen. Bel dan met RoadGuards, een collectief van monteurs die er naar streven om binnen dertig minuten bij je te zijn. Zij kunnen je de gewenste starthulp bieden. Je betaalt gewoon aan de monteur en vervolgt je weg. Gemakkelijker kan niet, waardoor je niet meteen in de stress hoeft te schieten als je auto het even niet meer doet.

Myvirtualassistant

Auto leasen zonder BKR of tweedehands kopen?

Wie even niet het geld had om nieuw te kopen, die kocht vroeger een occasion. De markt voor tweedehands auto’s was minstens zo groot als die voor nieuwkoop. Misschien zelfs wel groter. Tegenwoordig zijn er echter ook andere opties voor mensen die niet direct het vermogen hebben om een splinternieuwe auto te kopen. Je kunt zelfs als je het een beetje handig aanpakt gewoon in een nieuwe auto rijden. Dat is mogelijk geworden omdat je steeds meer mogelijkheden hebt op het gebied van auto leasen. Daarom is het goed om tweedehands kopen en auto leasen zonder BKR te vergelijken.

De voordelen van leasen

Omdat je registratie bij het BKR geen rol meer hoeft te spelen bij het leasen van een auto kun je van vele voordelen genieten. Bijvoorbeeld het feit dat je auto gloednieuw is. Want hoewel occasions goed opgeknapt worden, blijven het auto’s die al enige tijd gebruikt zijn. Dit betekent dus dat er meer onderhoud aan het voertuig zal zijn. Dit betekent dat er veel kosten bovenop de aanschafprijs komen. Bij leasen ben je direct op de hoogte van de kosten die je iedere maand gaat maken voor je auto. Bovendien wordt het onderhoud in de kosten meegerekend.

Meer mogelijkheden

Zakelijk auto leasen zonder BKR zorgt vaak voor meer flexibiliteit dan het kopen van een nieuwe of gebruikte auto. Wanneer je koopt zit je er namelijk direct voor lange tijd aan vast. Tenzij je bereid bent met verlies door te verkopen als je in geldproblemen komt. Bij leasen zijn er veel opties. Bijvoorbeeld shortlease. Bij deze vorm hoeft de lease niet langer te duren dan de tijd die je nodig hebt met de auto, bijvoorbeeld een maand of twee maanden. Dit is ook makkelijk voor mensen die liever wat vaker in een andere auto willen rijden. Zij kunnen gemakkelijker van model wisselen.

https://www.autoleasecentrale.nl/