Tips van wasmachine reparatie Amsterdam

Tips van wasmachine reparatie Amsterdam

Wat gebeurt er wanneer u te veel zeep in uw wasmachine gebruikt?

Veel van onze klanten zijn verrast (en soms twijfelachtig) wanneer we uitleggen dat het probleem met hun wasmachine is veroorzaakt door het gebruik van te veel wasmiddel, niet door een fabrieksfout. De meeste klanten willen dit niet horen, maar de realiteit is dat een groot aantal van de problemen met het repareren van de wasmachine die we tegenkomen wordt veroorzaakt door onjuist gebruik van waszeep. Om dit concept volledig te begrijpen, moet je eerst begrijpen waarom te veel zeep leidt tot problemen met de wasmachine.

Wasmachine reparatie Amsterdam waarschuwt voor het gebruik van teveel wasmiddel

Waarschuwingsteken dat u teveel wasmiddel gebruikt

In de afgelopen tien jaar of zo hebben federale voorschriften de fabrikanten van wasmachines verplicht de hoeveelheid water die per lading wordt gebruikt te verminderen. Als u nog steeds zoveel zeep gebruikt als bij uw oudere machine, gebruikt de nieuwe machine niet genoeg water per lading om de zeep af te breken. De resterende zeep veroorzaakt enkele grote problemen voor eigenaren van nieuwere, “efficiënte” wasmachines.

U kunt proberen om het lage waterniveau te omzeilen door een extra spoeling en voorwascyclus te selecteren – dit zal ertoe bijdragen dat de zeep volledig wordt gespoeld van de lading. Het is echter het beste om de zeep eenvoudig in te snijden tot een eetlepel per lading. Hier zijn de bovenste tekenen dat je te veel wasmiddel gebruikt:

Je wasmachine-schoen voelt slijmerig aan.

Je wasmachine heeft een sterke geur.

Je ziet donkere vlekken op de deurrubber.

Een veelvoorkomende klacht in de praktijk bij wasmachine reparatie Amsterdam

“Mijn wasmachine loopt niet leeg, stopt halverwege de cyclus en / of heeft een foutcode.”

Als u de SUD- of ND-foutcode krijgt, is het probleem mogelijk het gevolg van te veel zeep. Op het Whirlpool Duet betekent de SUDS LOCK dat er tijdens de wascyclus een overdosis wasmiddel is gedetecteerd. De motorbesturingseenheid detecteert een superslotconditie door de stroomafname van de aandrijfmotor te analyseren. Als “Sud” wordt weergegeven, wordt een mogelijk schuimblokkering gedetecteerd. Dit kan een slechte pomp, een extra zware belasting, overmatig wasmiddel of overmatig schuim betekenen. Als uw machine te oud is om een ​​foutcode te detecteren, zal deze waarschijnlijk gewoon worden uitgeschakeld.

Het wissen van de SUD-fout kan net zo eenvoudig zijn als het uitvoeren van een extra lading zonder zeep om de machine schoon te maken, maar dit is niet altijd het geval. Te veel zeepsop kan de machine beschadigen. Uw machine heeft een drukschakelaar op waterniveau bevestigd aan een slang in de buurt van de bodem van de kuip. Wanneer u te veel waszeep gebruikt, gaat het schuim de slang op en kan het uiteindelijk in contact komen met de schakelaar. Wanneer dit gebeurt, vernietigt de natte, schuimende zeep de schakelaar, waardoor u moet bellen voor reparatie. Gebruik als vuistregel nooit meer dan een eetlepel zeep om dit probleem te voorkomen.

Voor informatie of het maken van een afspraak belt u met wasmachine reparatie Hoofddorp

https://witgoed-reparatie.net