My virtual assistant
Image default
Aanbiedingen

Houten tuinmeubelen en tuintrends 2022

Houten tuinmeubelen en tuintrends 2022

Net als vorig jaar zijn we klaar om enkele interessante buiten- en tuintrends te voorspellen voor het volgende lente-zomerseizoen. De afgelopen periode hebben veel nieuw gedrag geïntroduceerd, wat heeft geleid tot nieuwe trends in de sectoren houten tuinmeubelen en tuinaccesoires. Als direct gevolg van de vele lockdowns begon de consument zijn leefruimte in te richten in overeenstemming met de overname van deze nieuwe gewoonten en uiteindelijk een groter vertrouwen in de tijd die in huis wordt doorgebracht.

  • Buiten- en tuintrends 2022

De lange periodes van afsluiting hebben ons opnieuw doen nadenken over het belang van buitenruimte. Zelfs mensen die geen toegang hebben tot een tuin, maar alleen tot een klein balkon, vinden het nu leuker dan ooit om wat tijd buiten door te brengen en willen zeker het maximale halen uit wat ze hebben. Daarom kiezen velen voor de houten tuinmeubelen van Perfect Home Shop om met de (kleine) beschikbare ruimte een mooi tuinhoekje te creëren. 

  • Gerecycleerde materialen

De laatste tijd wordt het onderwerp duurzaamheid in elke branche steeds belangrijker. Dit geldt ook voor tuinmeubelen. Vooral het afgelopen jaar is de vraag naar duurzame tuinmeubelen sterk gestegen. In 2022 zette deze trend zit zeker voort. Zowel ontwerpers als consumenten besteden nu serieus aandacht aan duurzame materialen en milieuvriendelijk design buitenshuis.Steeds vaker worden houten tuinmeubelen gemaakt van gerecyclede materialen. Zekerheid, deze trend is al jaren geleden ingezet: het tropische hout zoals teak of acacia, dat uit oude boten en huizen wordt gewonnen, wordt bijvoorbeeld al enkele jaren gerecycled in de tuinmeubelsector.

Maar sinds kort wordt dit proces ook toegepast bij het maken van kunststof meubelen. We zien nu zelfs dat zitschalen of zelfs complete loungemeubelen worden gemaakt van plastic dat op het land en in de zee wordt verzameld en verwerkt. Dus als jij je bij de inrichting van uw terras meer wilt richten op duurzaamhezal je het komend seizoen steeds vaker meubels vinden die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen. Zo richt je niet alleen je tuin in met de nieuwste buitentrends, maar heb je ook een positieve invloed op het milieu. Perfect Home Shop heeft ze allemaal n voorraad. 

  • Meubels van touw

Ook voor het komende seizoen voorzien we een breed gebruik van touw in onze tuinen. Tot verrassing van velen is het gebruik van touw voor het maken van meubels een traditie die teruggaat tot de Egyptische oudheid. Dit materiaal is veelzijdig en combineert kracht, flexibiliteit en comfort! Zeker, tuinmeubelen van touw geven uw tuin een bijzonder chique en moderne uitstraling. Een bijkomend voordeel is dat touw zeer weerbestendig is, regen of zonneschijn. Om die reden kunnen houten tuin meubelen van geweven touw een bijzonder goede keuze zijn voor mensen die items zoeken die ze het hele jaar door buiten kunnen laten staan. Perfect Home Shop heeft een hele assortiment aan deze tuin meubels.

  • Natuurlijke kleuren en materialen

Meer dan ooit wordt de buitenruimte ontworpen om tegelijkertijd efficiënt en comfortabel te zijn. Om in de tuin te kunnen ontspannen en tot rust te komen, worden natuurlijke stoffen en kleuren steeds gebruikelijker. Gedempte tinten zoals saliegroen, crème, kasjmier of beige zullen bijzonder populair zijn. Wees er klaar voor om ook veel subtiele groene, bruine en grijze natuurtinten te zien, maar ook kaki, olijfgroen, ivoor en mistig grijs.

In 2022 ontdekt u de eenvoud en het eenvoudige visuele, dat is geïnspireerd op het uiterlijk van oude pakhuizen, fabrieken en andere industriële gebouwen, ook op het terras. Deze elementen zullen echter harmonieus met elkaar worden gecombineerd. Ze zullen bijvoorbeeld een perfect evenwicht bereiken met meubelstukken die stevig aluminium en natuurlijk teakhout combineren. Zeker, het aluminium – dat roestvrij is en uw tuin een moderne uitstraling geeft – zal perfect worden aangevuld met de natuurlijk warme uitstraling van houten tuinmeubelen. Een goede keuze van exotische bloemen en planten zal bovendien ook een jungle-touch toevoegen, aangevuld met enkele trendy kussens en decoraties in Savanna-stijl die je bij Perfect Home Shop kan verkrijgen.

houten tuinmeubelen