My virtual assistant
Image default
Woning en Tuin

Houten vloer met vloerverwarming

Houten vloer met vloerverwarming

Een houten vloer met vloerwarming is tegenwoordig een uitstekende combinatie. Vroeger was het taboe om vloerverwarming met een houten vloerte combineren. Tegenwoordig is dat geen probleem meer. Er zijn speciale samengestelde houten vloeren ontwikkeld die perfect samengaan met vloerverwarming.

Vloerverwarming gaat uitstekend samen met een houten vloer

Vroeger waren alle houten vloeren opgebouwd uit 1 massief eiken deel. Dit was niet te combineren met vloerverwarming. Massief eiken is erg gevoelig voor wisselingen in temperatuur en vochtigheid. Het kwam dan ook vaak voor dat er scheuren en kieren ontstonden wanneer massief eikenhouten vloeren werden gecombineerd met vloerverwarming. De samengestelde houten vloeren van AvanceFloors kunnen daarentegen uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. Het is wel raadzaam om dan rekening te houden met een aantal voorwaarden zoals bijvoorbeeld het stookgedrag. Dan kun je optimaal plezier hebben van je houten vloer i.c.m. vloerverwarming.   

 

Speciaal voor vloerverwarming: samengestelde houten vloeren 

AvanceFloors produceert al jarenlang de speciale houten vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Kenmerk van deze houten vloeren is dat ze samengesteld zijn. Dit betekend dat ze zijn opgebouwd uit een eiken toplaag van ca 4 tot 6 mm. Deze eiken toplaag wordt verlijmd met een berken multiplex onderlaag van ca 11-14 mm. Zodoende ontstaat een stabiel houten vloerdeel van ca 15 tot 20mm dikte wat perfect gecombineerd kan worden met vloerverwarming. De samenstelling zorgt voor een goede warmtegeleiding. Uiteraard dien je wanneer de houten vloer geplaatst is rekening te houden met temperatuur (van de vloerverwarming) en de vochtigheid in de ruimte. 

Maximaal plezier van je houten vloer met vloerverwarming

Om optimaal plezier te hebben van je houten vloer met vloerverwarming dien je je wel aan een aantal richtlijnen te houden. Hout is een natuurproduct dat krimpt en uitzet bij grote temperatuurverschillen en een sterk wisselende vochtigheidsgraad. Vandaar dat we je ook adviseren om je aan het stookprotocol te houden. Stook de temperatuur geleidelijk op in de winter en weer af in de zomer. Tevens adviseren we je een luchtbevochtiger te gebruiken in de wintermaanden. Zodoende voorkom je dat de houten vloer uitdroogt. Houd je rekening met deze richtlijnen dan kan je een levenslang woonplezier hebben van je houten vloer en de vloerverwarming. 

Houten vloeren met vloerverwarming combineren kan dus met AvanceFloors. Nooit meer koude voeten als je kiest voor de houten vloeren van AvanceFloors. En zorgeloos genieten van de voordelen van je vloerverwarming. Kies je droom houten vloer uit de uitgebreide collectie die AvanceFloors heeft.