My virtual assistant
Image default
Eten en drinken

Huisgemaakte Dubbel Gebakken Frieten

Dit recept is niet van deze wereld knapperig en bevredigend! Makkelijk, super krokant en gemaakt in minder dan 30 minuten, deze zelfgemaakte frietjes zijn de beste! Strooi een klein beetje zeezout over de frietjes en smullen in perfectie.

Deze zelfgemaakte dubbelgebakken frietjes gemaakt in de Fry Daddy zijn bedekt met de perfecte hoeveelheid hartig zeezout en gewoon zo heerlijk. Krokant van buiten, zacht en mals van binnen. Als je op zoek bent naar een goed recept voor zelfgemaakte frites, dan zit je hier gewoon goed.

Of je deze dubbelgefrituurde frietjes nu gaat eten met ketchup, kaas, chili of iets anders dat “Yummy!” schreeuwt, je zult genieten van de knapperigheid, ongeacht op welke manier je ze eet. Heb je thuis trek in frietjes van restaurantkwaliteit? Dan is dit iets voor jou!

Waarom je dol zult zijn op dit recept voor dubbele gefrituurde frites

  • Makkelijk: Deze dubbelgebakken frietjes zijn super simpel te maken met maar een paar ingrediënten! Wie houdt er niet van een goed huisgemaakt recept voor frites op een doordeweekse avond? Het diner is in een mum van tijd klaar!
  • Heerlijk: Deze frietjes hebben de perfecte balans tussen krokant en zacht. Omdat ze huisgemaakt zijn van hele aardappelen, zul je echt die heerlijke comfortsmaken ervaren.
  • Veelzijdig: Perfect met gesmolten cheddarkaas of Parmezaanse kaas, kruidenmelanges, truffelolie, chili, shakshuka, buffelkip, of gewoon op zichzelf! Je kunt nooit fout gaan met de klassieker: ketchup en friet.
  • Pantry-vriendelijk: dat klopt. Dit recept is pantry-vriendelijk, wat betekent dat het ook super budgetvriendelijk is. Ik heb wat extra aardappelen liggen. Het enige dat je nodig hebt, zijn een paar eenvoudige voorraadingrediënten om dit recept op gang te krijgen.

ingrediënten

Aardappelen– Roodbruine of Yukon Gold-aardappelen

Olie– Ik heb plantaardige olie gebruikt voor het bakken van deze dubbelgebakken frites, maar je kunt bijna alle soorten plantaardige olie gebruiken.

Zout– Ik hou van zeezout voor dit recept. Je kunt koosjer, Himalaya of elk ander zeezout gebruiken. Wil je de boel opfleuren? Probeer deze Franse Fry Kruiden!

Kun je frietjes vooruit maken?

Zeker! Je kunt de frites zeker vooraf snijden, dan kan het vocht er goed uittrekken. Zorg ervoor dat je ze in het water dompelt! Gebruik je ze niet meteen, bewaar de gesneden aardappelen dan in de koelkast of vriezer.

Hoe op te warmen:

Als je klaar bent om je zelfgemaakte frites op te warmen, verwarm dan wat olie in een dunne laag in een pan en frituur de friet voorbakken zodra ze verwarmd zijn. Roer en gooi tot het gelijkmatig is verwarmd. Je kunt de frietjes ook opwarmen in de magnetron, maar we raden aan om de frietjes op te warmen in olie voor die perfecte knapperigheid.