Myvirtualassistant

Wat je moet weten over internationaal transport in Europa

Je kunt je waarschijnlijk vast wel voorstellen dat er regels gelden voor internationaal transport in en rondom de wereld. Dit is ook in Europa zo, alleen gelden hier echter wel hele andere regels dan in de rest van de wereld. Europa wil zich namelijk voordoen als één groot land en als ze dit willen, dan moeten ze zich hier natuurlijk ook zo naar gedragen. Daarom hebben ze als Europa zijnde besloten dat ze niet moeilijk mogen doen aan de grens als het gaat om internationaal transport en daarom mag elk land in en uitvoeren, zoveel als het maar wil. Dus er mogen geen beperkingen aan de grens worden opgelegd bij internationaal transport door bijvoorbeeld te zeggen dat er maar zoveel kilo mag worden ingevoerd, of dat het maar tot een bepaalde tijd mag worden ingevoerd. Zolang het een geoorloofd product is, mag het te alle tijde, zoveel als mogelijk worden ingevoerd. Er mogen dan geen beperkingen worden opgelegd op het gebied van internationaal transport en er mag niet moeilijk worden gedaan aan de grens. Zijn er dan helemaal geen regels voor de landen in Europa? Ja, die zijn er zeker wel, alleen dien je hier dan wel een goede reden voor te hebben. Landen mogen producten die middels internationaal transport vervoerd worden wel weigeren, alleen moeten ze hier een gegronde reden voor hebben. Bijvoorbeeld als het product schadelijk is voor de volksgezondheid of als het in strijd is met de goede zeden van dat land. De regeltjes voor internationaal transport binnen Europa kunnen daarom soms ook nog weleens lastig zijn. Over het algemeen wil een land natuurlijk dat er zo min mogelijk producten hun grens overkomen, om zo de eigen handel in het land te stimuleren. Als we praten over internationaal transport, noemen we dit dan ook het protectionisme. Kijk voor meer informatie over internationaal transport op de bovenstaande website.Myvirtualassistant

Betaalbaar vervoer naar Lelystad Airport

Betaalbaar vervoer naar Lelystad Airport

Aan het begin van je vakantie is het slim om rustig aan te doen met het geld. Zo weet je zeker dat je de hele vakantie leuke dingen kunt blijven doen en geen nee hoef te zeggen tegen je kinderen als ze een ijsje willen en je dat eigenlijk niet meer kunt betalen. Om extra geld te besparen, is het dus verstandig om voor niet al te veel geld naar het vliegveld te reizen. Als je naar Lelystad Airport moet omdat je vliegtuig daar vandaan vertrekt, heb je veel geluk; er rijden namelijk goedkope taxi’s van en naar Lelystad Airport. Je kunt dus van tevoren een taxi regelen waarmee je naar het vliegveld gebracht kunt worden. Doordat ze goedkoop zijn, ben je daar ook niet te veel geld aan kwijt, zodat je op vakantie wat geld over hebt.

 

Rustig begin

Veel mensen zeggen dat zodra je de deur uit stapt, de vakantie begonnen is. Misschien ben je het daar niet helemaal mee eens, misschien begint de vakantie voor jou pas als je op de plaats van bestemming bent. Toch is het verstandig, wat je mening daar over ook is, om zo rustig mogelijk aan je vakantie te beginnen. Als je niet veel stress hebt in het begin door de reis, kun je sneller ontspannen en genieten van de vakantie. Stel dat je met het openbaar vervoer gaat op één van de drukte reisdagen van het jaar, dan begin je automatisch al minder fijn aan je vakantie dan wanneer je in een rustige taxi zit. Dat komt doordat je dan niet hoeft te letten op alle spullen en moet blijven kijken of het hele gezin nog bij elkaar zit.

 

Stressvrij

Wat ook nog bijdraagt aan een rustig begin van de vakantie, is dat je als je met een taxi gaat nergens rekening mee hoeft te houden; de chauffeur houdt de tijd in de gaten als je goed hebt doorgegeven hoe laat je op Lelystad Airport moet zijn. Ook hoef je niet te denken aan een parkeerplek of aan de betaling, omdat je die bij vliegtuigtaxi’s vaak vooraf doet. Dat maakt dat je echt helemaal zonder vakantiestress aan de vakantie kunt beginnen. Je kunt er dus extra van genieten, waardoor het nog leuker wordt dan je van tevoren had verwacht.