My virtual assistant
Image default
Zakelijk

Voordelen en nadelen van crypto trading bots

In dit artikel leggen we puntsgewijs alle voordelen en nadelen van trading bot uit. Je kunt kiezen uit talloze mogelijkheden als je een trading bot wilt gaan gebruiken. Je kunt een gratis bot gebruiken of je kunt een abonnement voor een bot afsluiten, zoals hier bij Smart Crypto Bot. Aan de hand van deze punten kun je een weloverwogen beslissing maken wanneer je een crypto trading bot gaat uitzoeken.

Voordelen bij het gebruik van een crypto trading bot

Crypto trading bots kunnen een aantal voordelen bieden boven handmatige handel.

 1. 24 uur per dag handelen

Wereldwijde cryptomarkten zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Mensen moeten uiteindelijk slapen, maar een bot kan non-stop blijven handelen. En met cloudgebaseerde bot hoeft je computer niet eens ingeschakeld te zijn om de bot te laten werken.

 1. Snelheid

De crypto markt kan extreem snel veranderen en sommige kansen duren slechts enkele seconden. Bots kunnen informatie verwerken op een snelheid die onmogelijk is voor mensen en daarom meteen inspringen op een kans die zich voordoet.

 1. Geen menselijke fouten meer

Handmatig iets invoeren brengt altijd het risico van menselijke fouten met zich mee. Door de transacties te automatiseren wordt dit risico verminderd.

 1. Haal de emotie uit de handel.

Effectief handelen gaat over een plan hebben en je eraan houden, in plaats van op je gevoel te reageren. Bots hebben geen emoties en reageren alleen op pure data.

 1. Diversiteit en risicospreiding.

Met behulp van een bot kun je op verschillende exchanges handelen of verschillende handelsstrategieën uitproberen. Dit kan je helpen het risico te spreiden over verschillende crypto-activa.

 1. Backtesting

Heb je een idee voor een nieuwe handelsstrategie en wil je het uittesten? Gebruik dan een bot om backtest te doen. De bot test je je strategie met historische marktgegevens om te zien hoe het zou hebben gewerkt.

Nadelen bij het gebruik van een crypto trading bot

Bots zijn geen gratis geldmachines en het gebruik ervan is niet geheel zonder risico’s en nadelen.

 1. Oplichting.

Oplichting is een voortdurend probleem in de crypto-handelsbot-ruimte. Een bot je garandeert dat je winst maakt, zou alle alarmbellen moeten laten afgaan.

 1. Instellen en vergeten.

Het is een misvatting dat een bot na het instellen aan zijn lot kan worden overgelaten en geld verdient terwijl je slaapt. Bots moeten echter voortdurend worden gemonitord en aangepast als de marktomstandigheden veranderen.

 1. Software van slechte kwaliteit.

De kwaliteit van software varieert van bot tot bot en het gebruik van een slecht gecodeerde bot kan ertoe leiden dat je geld verliest. Kies voor een gerenommeerde bot met een bewezen trackrecord van succes.

 1. Slechte strategieën.

Om succes te behalen op de crypto markt moet je voortdurend je handelsstrategie aanpassen. Als je een bot kiest met een verkeerde strategie of op de verkeerde signalen reageert verlies je geld.

 1. Geen limieten voor stop-loss instellen.

In het geval van een flash-crash, waarbij de prijs van een crypto currency snel daalt, kunnen handelaren die geen limieten voor stop-loss hebben ingesteld zware verliezen lijden.

 1. Crypto-marktcomplexiteit.

Je kunt niet alles aflezen uit de gegevens die de bot uit de cryptomarkt. Er zijn veel andere factoren die prijsbewegingen kunnen stimuleren, van technische ontwikkelingen tot de online geruchtenmolen.