Myvirtualassistant

Voordelen en nadelen van crypto trading bots

In dit artikel leggen we puntsgewijs alle voordelen en nadelen van trading bot uit. Je kunt kiezen uit talloze mogelijkheden als je een trading bot wilt gaan gebruiken. Je kunt een gratis bot gebruiken of je kunt een abonnement voor een bot afsluiten, zoals hier bij Smart Crypto Bot. Aan de hand van deze punten kun je een weloverwogen beslissing maken wanneer je een crypto trading bot gaat uitzoeken.

Voordelen bij het gebruik van een crypto trading bot

Crypto trading bots kunnen een aantal voordelen bieden boven handmatige handel.

 1. 24 uur per dag handelen

Wereldwijde cryptomarkten zijn 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Mensen moeten uiteindelijk slapen, maar een bot kan non-stop blijven handelen. En met cloudgebaseerde bot hoeft je computer niet eens ingeschakeld te zijn om de bot te laten werken.

 1. Snelheid

De crypto markt kan extreem snel veranderen en sommige kansen duren slechts enkele seconden. Bots kunnen informatie verwerken op een snelheid die onmogelijk is voor mensen en daarom meteen inspringen op een kans die zich voordoet.

 1. Geen menselijke fouten meer

Handmatig iets invoeren brengt altijd het risico van menselijke fouten met zich mee. Door de transacties te automatiseren wordt dit risico verminderd.

 1. Haal de emotie uit de handel.

Effectief handelen gaat over een plan hebben en je eraan houden, in plaats van op je gevoel te reageren. Bots hebben geen emoties en reageren alleen op pure data.

 1. Diversiteit en risicospreiding.

Met behulp van een bot kun je op verschillende exchanges handelen of verschillende handelsstrategieën uitproberen. Dit kan je helpen het risico te spreiden over verschillende crypto-activa.

 1. Backtesting

Heb je een idee voor een nieuwe handelsstrategie en wil je het uittesten? Gebruik dan een bot om backtest te doen. De bot test je je strategie met historische marktgegevens om te zien hoe het zou hebben gewerkt.

Nadelen bij het gebruik van een crypto trading bot

Bots zijn geen gratis geldmachines en het gebruik ervan is niet geheel zonder risico’s en nadelen.

 1. Oplichting.

Oplichting is een voortdurend probleem in de crypto-handelsbot-ruimte. Een bot je garandeert dat je winst maakt, zou alle alarmbellen moeten laten afgaan.

 1. Instellen en vergeten.

Het is een misvatting dat een bot na het instellen aan zijn lot kan worden overgelaten en geld verdient terwijl je slaapt. Bots moeten echter voortdurend worden gemonitord en aangepast als de marktomstandigheden veranderen.

 1. Software van slechte kwaliteit.

De kwaliteit van software varieert van bot tot bot en het gebruik van een slecht gecodeerde bot kan ertoe leiden dat je geld verliest. Kies voor een gerenommeerde bot met een bewezen trackrecord van succes.

 1. Slechte strategieën.

Om succes te behalen op de crypto markt moet je voortdurend je handelsstrategie aanpassen. Als je een bot kiest met een verkeerde strategie of op de verkeerde signalen reageert verlies je geld.

 1. Geen limieten voor stop-loss instellen.

In het geval van een flash-crash, waarbij de prijs van een crypto currency snel daalt, kunnen handelaren die geen limieten voor stop-loss hebben ingesteld zware verliezen lijden.

 1. Crypto-marktcomplexiteit.

Je kunt niet alles aflezen uit de gegevens die de bot uit de cryptomarkt. Er zijn veel andere factoren die prijsbewegingen kunnen stimuleren, van technische ontwikkelingen tot de online geruchtenmolen.

Wat kost een vergaderarrangement

Een vergaderarrangement is een mooie oplossing wanneer je de vergadering liever niet  intern plaats laat vinden, bijvoorbeeld vanwege een gebrek aan ruimte. Ook vergaderingen die erg lang duren houdt je uiteraard liever niet in een bedrijfspand. Maar wat kost een vergaderarrangement nou eigenlijk?

Goedkoop of duur?

Er zitten verschillende factoren die meewegen in de prijs van een vergaderarrangement. Hoeveel mensen komen er voor de vergadering, hoe lang duurt de vergadering, welke hulpmiddelen worden ingezet? Is er apparatuur zoals een beamer en scherm aanwezig? Zijn lunch en diner bij het arrangement inbegrepen en hoe uitgebreid is dit? Dit zijn allerlei zaken die meespelen in de prijs van het arrangement. Denk goed na over waaraan een goede vergaderlocatie in jouw geval moet voldoen.

 

Ook de locatie waar de vergadering plaatsvindt, speelt een rol in de prijs. Hoe ziet de omgeving eruit? Bevindt de locatie zich midden in de natuur of aan zee? Dan heeft dit vast en zeker invloed op de prijs. Hoe gunstiger de locatie, hoe meer je doorgaans betaalt. Ligt de locatie centraal in het land of is de locatie juist moeilijker te bereiken? Ook de ligging kan een grote rol spelen in de kosten die je betaalt. Wat een vergaderarrangement kost is dus van diverse factoren afhankelijk.

Overnachting

Als er ook overnacht moet worden, dan betaal je uiteraard meer dan wanneer je geen overnachting nodig hebt. Als je voor een overnachting kiest, is er meestal ook een ontbijt en diner nodig. Hoeveel je extra betaalt voor een overnachting is ook afhankelijk van het type kamer. Gaat het om een luxe kamer die voorzien is van een luxe bed en een airconditioning? Dan betaal je meer dan voor een simpele kamer. Het is dus niet zomaar te bepalen hoeveel een vergaderarrangement kost. Het best kun je daarom om een offerte vragen.