My virtual assistant
Image default
Banen en opleidingen

Alles over de Verklaring Omtrent het Gedrag (vog aanvragen).

Waarom een VOG via internet aanvragen? Als individu heb je soms een VOG nodig, ook wel een testament van goed direct of een verklaring van goed gedrag genoemd. Een VOG is normaal gesproken vereist bij het uitvoeren van capaciteiten inclusief zwakke mensen, geheime informatie en contant geld. De VOG wordt verwacht bij het aangaan van een betaalde arbeidsrelatie, opzettelijk werk, een visumaanvraag of hervestiging. U kunt de VOG aanvragen, het is gerechtvaardigd voor de organisatie en de situatie waarvoor de aanvraag is ingediend. De aanvraag wordt onderzocht door Justis. Aan een VOG is geen vast tijdstip van legitimiteit verbonden. Het tijdstip van legitimiteit wordt bepaald door de instantie die de VOG noemt.

Wat is een VOG?

Als werkgever of werknemer is het belangrijk dat u kennis heeft van een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel VOG genoemd. Voordat u zich hiervoor aanmeldt, is het van belang dat u weet wat de VOG inhoudt, hoe u deze en andere aspecten kunt aanvragen. Mocht je na dit artikel nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg met je VOG-aanvraag.

  • Werknemers
  • Werkgevers
  • Rechtspersonen

Een Verklaring Omtrent het Gedrag bevat gegevens die voor u en uw leidinggevende noodzakelijk zijn. Om een VOG aan te vragen, dient uw aanvraag bepaalde gegevens te bevatten. Uw sollicitatie moet bijvoorbeeld uw eigen gegevens bevatten. Het zou ideaal zijn als u nadenkt over:

  • Initialen
  • Achternaam
  • Geslacht
  • Adres
  • Geboortedatum
  • Afkomst

Ondanks deze gegevens is het bovendien van belang dat u uw motivering van de sollicitatie, uw functie en de naam van de vereniging waar u werkt, kenbaar maakt.

Afhankelijk van uw screeningprofiel vindt dan een screening plaats. Uit deze screening moet blijken of u in het verleden gedrag heeft aangegeven dat beledigend is voor uw toekomstige positie of onderneming.

Als klant vraag je een VOG aan om aan te tonen dat je eerdere gedrag geen probleem vormt met je toekomstige functie of opdracht. Bedrijven vragen regelmatig om een Verklaring Omtrent het Gedrag. Voor bepaalde gebieden is het zelfs verplicht om een VOG aan te vragen. Uw manager beschouwt een To-be als extra beveiliging en voordelen aanzienlijk als u die heeft.

Als koper kunt u bij het aanvragen van een VOG ook verschillende doelen hebben: bijvoorbeeld voor een visumaanvraag of vergunningaanvraag.

Ongeacht of u een Verklaring van Goed Gedrag krijgt, hangt af van verschillende voorwaarden. Deze worden later in meer detail toegelicht. Al met al krijgt u een VOG voor het geval u in het verleden geen strafbaar feit heeft gepleegd dat op uw functie of onderneming van toepassing is.