My virtual assistant
Image default
Aanbiedingen

Hoe zorg je voor een duidelijke en zichtbare verkeersinrichting met verkeersborden?

Het creëren van een veilige verkeersinrichting is van essentieel belang. Alleen zo kan de veiligheid van weggebruikers worden gegarandeerd. Omdat dit zo belangrijk is en er op dit gebied nog vaak veel mis gaat, komt in deze blog aan bod hoe jij dat als werknemer of werkgever die werkzaam is in deze branche, het beste kunt doen. 

 

Verkeersinrichting

Het is belangrijk om voldoende en de juiste verkeersinrichting te plaatsen om de veiligheid te waarborgen. Dit kan bijvoorbeeld door belijning of verkeersdrempels te gebruiken om de looproutes van voetgangers aan te geven en/of de snelheid van voertuigen te verlagen. Het gebruik van verkeersdrempels of verhoogde kruisingen is een effectieve manier om de snelheid van voertuigen rond het bedrijfspand te verlagen en de veiligheid van voetgangers te verbeteren.

 

Verkeersborden

Het gebruik van verkeersborden is een belangrijke stap in het creëren van een veilige omgeving. Om de duidelijkheid van verkeersborden te verhogen, moeten de borden op de juiste plaatsen worden geplaatst. Het kiezen van de juiste materialen en het onderhoud van de borden is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de borden zichtbaar zijn en blijven. Niet alleen voor snelheidsmaatregelen kunnen deze borden van grote waarde zijn. Ook voor omleidingen, aanpassingen en afzettingen komen deze verkeersborden van pas. 

 

Weersomstandigheden

Het weer speelt ook een belangrijke rol bij het plaatsen van verkeersinrichting en -borden. In regio’s met veel wind of sneeuw, is het van belang om ervoor te zorgen dat de borden stevig genoeg zijn om niet omver te waaien of bedekt te worden met sneeuw. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van stevige materialen of door de borden op speciale palen te plaatsen die bestand zijn tegen harde windvlagen. Ook moeten de borden van sterk en afwerend materiaal zijn gemaakt, zodat ze lang en vaak gebruikt kunnen worden. 

 

Educatie voor duidelijkheid en begrip

Educatie is een andere belangrijke factor bij het verbeteren van de veiligheid.  Het is belangrijk om werknemers en bezoekers te informeren over de verkeersinrichting en -borden, zodat ze op de hoogte zijn van de regels en de juiste toepassing van de verkeersborden en interventies. Dit kan bijvoorbeeld door trainingen en posters. 

 

Zichtbaarheid

Tot slot is zichtbaarheid een belangrijke factor om het doel van verkeersinrichting en -borden te bereiken. De borden moeten goed zichtbaar zijn voor voetgangers en bestuurders, en bij voorkeur ook reflecterend om de zichtbaarheid in het donker te verbeteren. Het plaatsen van verlichting bij de verkeersinrichting en -borden kan ook helpen om de zichtbaarheid te verbeteren en de veiligheid te vergroten.

 

 

https://www.trafficsafetysystems.eu/nl/