My virtual assistant
Image default
Alarmsysteem

Alles over het toegangscontrole systeem

Een toegangscontrole systeem, hoe werkt dat eigenlijk en welke voordelen biedt dit voor jouw bedrijf?

Ben je bedrijfseigenaar, dan wil je uiteraard dat jouw bedrijfspand zo goed mogelijk beveiligd is. Alleen zo houd je inbrekers buiten de deur en voorkom je zowel emotionele als financiële schade. Met elektronische toegangscontrole kun je ongewenste indringers het beste buiten de deur houden. In dit artikel vertellen wij je wat een toegangscontrole systeem precies is en hoe dit jouw bedrijfspand veilig kan houden. Lees snel verder voor meer informatie en ontdek wat toegangscontrole voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen en ga ook voor de beste beveiliging.

Toegangscontrole en inbraakbeveiliging

Met een toegangscontrole systeem kun je een pand of ruimte beveiligen middels controlepunten. De toegangen van je bedrijfspand worden hierbij van diverse veiligheidsbarrières voorzien, waardoor inbrekers of andere ongenodigden niet zomaar binnen kunnen komen.Zo zijn er toegangscontrole systemen die op basis van herkenning werken. Dit kan een vingerafdruk zijn, maar ook een scan van het oog of een oorafdruk. Deze vorm van toegang noemt men biometrische toegangscontrole. Wanneer het systeem de persoon niet kan identificeren, krijgt deze ook geen toegang. Het is wel belangrijk deze vorm van toegangscontrole goed met je medewerkers te bespreken, omdat het privacygevoelig is. Je hebt ook hospitality toegangscontrole, waarbij er een tijdslot en afsprakenlijst met elkaar gecombineerd worden. De bezoeker heeft op het afgesproken tijdstip toegang tot het pand. Dit zie je bijvoorbeeld veel bij hotels en B&B’s. Echter kan er ook beveiliging middels toegangscontrole plaatsvinden gecombineerd met een persoonlijke pas. Hierbij kan de pashouder als enige de deur openen. Dit noemt men ook wel elektronische toegangscontrole. Wil je beiden combineren, dan kun je ook kiezen voor zowel elektronische toegangscontrole als mechanische beveiliging middels een sleutel. Zo ben je er nog zekerder van dat een ongewenst persoon of inbreker niet zomaar het pand binnen kan treden.

Welke voordelen biedt een systeem met toegangscontrole?

Een toegangscontrole systeem heeft diverse voordelen te bieden. Omdat er diverse systemen zijn, kun je altijd kiezen voor een systeem dat het beste bij jouw bedrijfspand past. Dit kan biometrische toegangscontrole zijn, maar ook hospitality toegangscontrole of elektronische toegangscontrole. En dat is niet het enige voordeel dat toegangscontrole te bieden heeft. De voordelen van een toegangssysteem zijn onder andere: – Een toegangscontrole systeem is voor zowel kleine als grote bedrijfspanden geschikt. Je kunt altijd over uitstekende beveiliging beschikken en prima het overzicht bewaren. – Je kunt aan specifieke personen of groepen toegang verlenen. Ook kun je toegangscontrole in combinatie met een tijdslot toepassen, waarbij je precies weet en ziet wie wanneer toegang tot het gebouw heeft. – Een beveiligingssysteem met toegangscontrole is erg gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig worde uitgebreid met extra updates. Naarmate je organisatie andere behoeftes krijgt, groeit je bedrijfsbeveiliging met je mee. – Een systeem met elektronische toegangscontrole kan eenvoudig geïnstalleerd en geïntegreerd worden. Zeker als je al gekozen hebt voor mechanische of elektronische sloten in de ruimte. – De systemen zijn ook van data-opslag voorzien. Deze vertellen je precies wanneer, op welk tijdstip en hoe vaak iemand de toegangscontrole heeft gebruikt om een ruimte binnen te komen. Dit biedt diverse voordelen voor bedrijfseigenaren. Je hebt namelijk geen zorgen meer dat ongewenste personen je pand binnenkomen.

Toegangscontrole op maat

En systeem voor toegangscontrole is ook wel maatwerk. Dit komt doordat elk bedrijfspand weer zo zijn eigen kenmerken en behoeften heeft. Zo kan er worden gekozen voor een systeem dat eenvoudig te installeren en te onderhouden is. Er kan ook gekozen worden voor een draadloos systeem met toegangscontrole. Dit betekent dat je altijd over passende beveiliging voor jouw pand kunt beschikken. Denk bijvoorbeeld aan de toegangscontrole software van primion, dat eenvoudig te combineren is met je algehele beveiliging.

Zorg voor een goed toegangscontrole systeem

Met een goed toegangscontrole systeem weet je zeker dat jouw bedrijfsbeveiliging geheel op orde is en alleen de juiste mensen toegang krijgen tot jouw bedrijf of specifieke ruimtes in het pand. Onze elektronische toegangscontrole is een ware aanrader. Primion kan iedere situatie aan, afhankelijk van jouw wensen. Of je nu enkel een kast of locker wilt beveiligen of je gehele bedrijfsruimte, wij staan voor je klaar en bieden diverse opties. Denk bijvoorbeeld aan opties zoals een badge, keycord, telefoon, druppel of andere toegangsopties. Wij zorgen voor een veilige toegangscontrole die geschikt is voor al je medewerkers en bezoekers. Ook wanneer er een hoge mate van veiligheid dient te worden gewaarborgd, dan voorzien wij hierin. Wij weten raad met strenge richtlijnen en zwaardere beveiligingsprotocollen voor bijvoorbeeld kerncentrales of chemische bedrijven. Dit gaat hand in hand met de uitzonderlijke veiligheid die wij kunnen bieden. Middels tweestapsverificatie, maar ook in combinatie met biometrische gegevens houd je zo ongewenste bezoekers buiten de deur. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over ons toegangscontrole systeem.

https://www.primion.nl/