My virtual assistant
Image default
Meubels

Oude beschadigde meubels weer een nieuw leven geven

Tegenwoordig is goede meubelrestauratie iets wat steeds meer gebeurd, en ook steeds vaker gedaan wordt. Om zo beschadigde of oude meubels weer een nieuw leven in te blazen. En ze er weer uit te laten zien als het originele meubel, omdat ze er erg gehecht aan zijn. Daarnaast is het voor sommige mensen ook een leuke bezigheid of hobby, en vinden ze het gewoon leuk om te doen. En is het restaureren van meubels ook vaak goedkoper dan nieuwe kopen, en dat is weer goed voor de portemonnee.  En je kosten bespaart op een nieuw meubel.  

Waarom meubelrestauratie  

Meubelrestauratie kan meerdere doeleinden hebben. Mensen die een meubel laten restaureren doen dit vaak omdat het bepaalde emotionele waarde heeft. Omdat ze dit bijvoorbeeld geërfd hebben. Of omdat ze het meubel nergens meer kunnen kopen en het wel graag een goede staat willen hebben. Daarnaast is het zo dat oude meubels vaak veel waard zijn en het een stukje geschiedenis is wat je graag wil laten voortleven. Deze mensen laten dan vaak hun meubels restaureren. In de originele staat en kleuren en gebruiken dezelfde materialen. 

Tips bij meubelrestauratie

Als je een meubel laat restaureren zorg dan altijd dat je het door iemand laat doen die er verstand van heeft. En ga nooit zelf aan de slag, hierdoor voorkom je dat je het meubel beschadigd of verwoest. Bij restaureren is het belangrijk dat je originele verf en onderdelen gebruikt om zo de waarde te behouden. En dat je het laat doen door iemand die er verstand van heeft en weet welke poetsmiddelen hij moet gebruiken, en het doet zoals het meubel ooit zelf gemaakt is. En dezelfde unieke uitstraling geeft, die goed laat zien uit welke tijd het meubel komt. En dat het nauwelijks of niet te zien is dat er aan gewerkt is.