My virtual assistant
Image default
Energie

Rol van Small Business Scheme op btw-teruggave

Het voorbereiden van uw btw teruggaaf zonnepaneel kan ontmoedigend zijn, vooral als dit uw eerste keer is. Als u zonnepanelen voor uw woning heeft geïnstalleerd en btw-teruggave wilt hebben, moet u iets doen. De eerste stap is om u aan te melden als ondernemer. Zodra je je succesvol hebt aangemeld als ondernemer, kun je aanspraak maken op de 21% btw-teruggave voor de installatie en kosten van je zonnepanelen. Het enige wat u hoeft te doen is een verklaring van zonnepanelenhouders op te sturen en in te dienen bij de overheid of overheid. U moet uw aangifte opsturen, zodat u uw btw-nummer nodig heeft bij het indienen van uw btw-aangifte.

 

Wat is er met de Small Business Scheme?

Bij de aangifte van uw zonnepanelen dient u een formulier in te vullen. In het formulier ziet u de mogelijkheid om wel of niet deel te nemen aan de Small Business Scheme. De meeste mensen kiezen ervoor om deel te nemen, omdat ze dan één keer btw-aangifte kunnen doen om de terugbetaling te krijgen. Maar wat is Small Business Scheme? De Small Business Scheme is wanneer u bent vrijgesteld van btw. Zo hoef je geen btw in rekening te brengen bij je klanten, maar dat is maar tijdelijk. U hoeft dus ook geen btw-aangifte in te dienen. Deze Small Business Scheme is vrijwillig en hangt van u af. Vóór 1 januari 2020 heette het btw-verlaging. Na genoemde datum werd het een btw-vrijstelling.

 

Wat is de omzetgrens voor de Small Business Scheme?

Ook aan de Small Business Scheme is een voorwaarde verbonden. U dient uw omzet te controleren en deze mag niet hoger zijn dan € 20.000,- per jaar exclusief btw. Als u al gebruik heeft gemaakt van de regeling en u weet dat u de omzetgrens heeft overschreden, stop dan met het gebruik van de Small Business Scheme. U kunt slechts drie jaar onder deze regeling vallen. Daarna moet u de reguliere btw-regels aanvragen. Veel mensen vragen zich af of de Small Business Scheme voordelig is of niet. Welnu, het antwoord is ja, als uw klanten niet in staat zijn om hun btw te betalen. Sommigen vinden het echter geen goed systeem, want als er geen btw is, kun je geen btw meer claimen. Zorg er dus voor dat u, voordat u hieraan deelneemt, de gevolgen afweegt. Vindt u het bovendien een hele uitdaging om deze btw op uw zonnepanelen te begrijpen, dan kunt u hulp zoeken bij uw energieleverancier of professionele accountant. Er zijn ook bedrijven of instanties die particulieren helpen bij het indienen van hun btw-teruggave voor hun zonnepanelen. U kunt hulp zoeken bij het indienen van de aangifte en de berekening van uw verschuldigde btw. Een ander ding waar u voor moet zorgen en waar u hulp bij nodig heeft, is uw facturering.