My virtual assistant
Image default
Electronica en Computers

Virtuele trainingsruimte met presentatieschermen

We hebben allemaal te maken met het nieuwe werken. Er wordt meer hybride gewerkt en daarmee ook opgeleid. Zo staan veel opleidingsinstituten voor de uitdaging om trainingen op afstand te geven. Maar ook bedrijven die demo’s geven moeten op zoek naar een nieuwe manier van trainen. We zien de ontwikkeling dat steeds meer bedrijven werken met een virtuele trainingsruimte die is voorzien van een (interactief) presentatiescherm. Op deze manier kan iedereen veilig werken. Daarnaast nemen de mogelijkheden toe om de training op afstand zo interactief mogelijk te maken.  

Van alle gemakken voorzien

Afhankelijk van de grootte van je organisatie of de aard van de aangeboden training/opleiding kun je soms te maken hebben met grote groepen. Velen zijn bekend met de uitdaging om al deze personen op hetzelfde moment op één plek te krijgen. Het is ook bijna niet meer van deze tijd. Niet alleen door de pandemie waar we mee te maken hebben. Denk ook eens aan het feit dat al deze personen vanuit het hele land moeten reizen om naar de locatie te komen. Het scheelt reistijd, maar draagt ook bij aan minder verkeer. 

Een virtuele trainingsruimte kan van alle gemakken voorzien worden. Zo kun je één of meerdere presentatieschermen kiezen om een beter beeld te krijgen van alle deelnemers en je presentatie op een los scherm ernaast tonen. Dus niet langer achter je laptop zitten om vervolgens alleen de presentatie te zien van een gedeeld scherm. Als presentator kun je staan en met de software op het presentatiescherm kun je de training interactief maken. 

Voordelen van virtuele trainingsruimten met presentatieschermen

Het kan een behoorlijke investering zijn om binnen je bedrijf een virtuele trainingsruimte te creëren. Voor sommige bedrijven is het noodzaak, omdat training de core business betreft. Maar we begrijpen dat dit niet voor ieder bedrijf het geval is. Zo zijn er organisaties waar je deze ruimte kunt huren. Een virtuele trainingsruimte voorzien van presentatieschermen heeft de volgende voordelen:

  • Het maakt niet uit op welke locatie je deelnemer is, als ze voorzien zijn met een computer en wifi, kunnen ze aansluiten bij de training.

  • Echt goed ingerichte virtuele trainingsruimten zijn voorzien van meerdere presentatieschermen. Dit heeft namelijk als voordeel dat je alle deelnemers verspreid op de schermen kunt zien, vaak met naam eronder. Dat maakt de training een stuk persoonlijker. Zo geef je weer training zoals je het gewend bent.

  • Naast dat verschillende presentatieschermen zorgt dat je de deelnemers kunt zien, kun je bepalen wat voor een zaken je nog meer wilt zien. Denk hierbij aan je presentatie, een video of een whiteboard. Je kunt op basis van de behoeften en wensen van jezelf en de deelnemers de setting aanpassen. 

  • Interactieve mogelijkheden. Geef deelnemers de beurt wanneer ze iets bij willen dragen aan de sessie. Ook is het mogelijk om de groep op te delen in break-out sessies. Dit scheelt tijd omdat de deelnemers niet op zoek hoeven te gaan naar een rustig plekje in het pand. Digitaal kunnen notities bijgehouden worden en opgeslagen.

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen