My virtual assistant
Image default
Auto’s en Motoren

108 Peugeot

Ze zijn zeer compact en buitengewoon zuinig. Zie hier twee redenen waarom de 108 van Peugeot een zo’n gewild model is geworden met de jaren. De Peugeot kwam in 2014 op de Nederlandse markt en is vanaf dat moment niet meer weg te denken. Dat is best knap, want de 108 Peugeot heeft in auto’s als de Matiz van Chevrolet, de Fiat Panda en de Kia Picanto – om er maar een paar te noemen- toch geduchte concurrenten.

Ga je in de 1.0 versie rijden of rijd je liever in de 1.2 liter uitvoering?

De 108 van Peugeot toont sterke gelijkenissen met de Citroën C1 en de Toyota Aygo. Niet zo gek, want deze drie auto’s hebben dezelfde chassis, een identieke motor en een gelijke transmissie. Dat is ook weer niet zo verwonderlijk, want de auto’s worden in dezelfde fabriek in Tsjechië geproduceerd. Kijken we specifiek naar de compacte Peugeot, dan zien we dat je de keuze hebt uit twee verschillende uitvoeringen; een 1.0 versie met 68 PK en een 1.2 liter uitvoering met 82 PK.  Uiteraard gaat het hier om benzinemotoren. De populariteit van deze auto hangt nauw samen met deze motoren, dit vanwege de zuinigheid ervan.

Niet meer weg te denken

Hoe dan ook, de Peugeot 108 is niet meer weg te denken en geldt als zeer betrouwbaar. Dat neemt niet weg dat je ook met de 108 best eens pech kunt hebben en starthulp het enige is dat je nog echt kan helpen. Bel dan met RoadGuards, een collectief van monteurs die er naar streven om binnen dertig minuten bij je te zijn. Zij kunnen je de gewenste starthulp bieden. Je betaalt gewoon aan de monteur en vervolgt je weg. Gemakkelijker kan niet, waardoor je niet meteen in de stress hoeft te schieten als je auto het even niet meer doet.