My virtual assistant
Image default
Alarmsysteem

4 MANIEREN OM UW THUISTECHNOLOGIE TE BEVEILIGEN

4 MANIEREN OM UW THUISTECHNOLOGIE TE BEVEILIGEN

De maatregelen voor woningbeveiliging zijn niet beperkt tot uw alarmsysteem, bewakingscamera’s of bewaakte brandmelders. Iets zo onschadelijk als een computer kan het meest effectieve hulpmiddel van een dief worden bij het stelen van uw persoonlijke gegevens. Online bestanden kunnen ook binnen enkele minuten worden gemanipuleerd of beschadigd om virussen over grote netwerken te verspreiden voordat iemand weet wat er gaande is. Met dat in gedachten, wat kunt u doen om uw fysieke en digitale technologische assets te beveiligen?

1. Beveilig alle apparaten en servers met sterke wachtwoorden

U wilt ten minste uw computer, uw smartphone en uw tablet beveiligen met een wachtwoord. U moet ook een wachtwoord gebruiken om uw WiFi-netwerk te beschermen, omdat dit de kans verkleint dat iemand een babyfoon of uw slimme thuisthermostaat gebruikt om een ​​kijkje te nemen in uw huis. Wachtwoorden moeten zowel hoofdletters als kleine letters bevatten, evenals cijfers en symbolen. Bovendien moet u uw wachtwoord elke 30 dagen wijzigen om potentiële hackers te laten raden.

2. Verzend nooit gevoelige bestanden of persoonlijke gegevens zonder versleuteling

Alles dat u uploadt naar internet of verzendt via internet, moet waar mogelijk worden gecodeerd. Dit verkleint de kans dat iemand uw sofinummer, een creditcardnummer of andere informatie ziet die kan worden gebruikt om uw identiteit te stelen of uzelf of uw gezin in gevaar te brengen. Als u wilt weten of een website veilig is gecodeerd, zoekt u naar https: in plaats van http: in de URL.

3. Gebruik ouderlijk toezicht om te beperken wat uw kinderen kunnen doen

Hoewel u misschien begrijpt dat u niet alleen online informatie deelt of beveiligingsinstellingen hebt die aan uw voorkeuren voldoen, stellen uw kinderen uw bezorgdheid mogelijk niet op prijs of delen ze uw bezorgdheid. Ze zijn waarschijnlijk meer bezig met het bezoeken van hun favoriete website of sociale netwerk om te zien wat hun vrienden van plan zijn. Als u ouderlijk toezicht gebruikt, wordt beperkt tot welke sites ze toegang hebben of wat ze kunnen doen met het apparaat zelf. Besturingselementen kunnen ze zelfs na een bepaalde hoeveelheid schermtijd elke dag blokkeren of op momenten dat u niet kunt controleren wat ze doen. Twee voorbeelden van gebruikelijke diensten voor ouderlijk toezicht zijn www.kiddle.co, een veilige zoekmachine voor kinderen die wordt aangeboden door Google en Net Nanny, een betaalde software die op maat gemaakte, door ouders geselecteerde beperkingen en monitoring biedt.

4. Rapporteer elke verdachte activiteit aan uw ISP

Als u een bestand tegenkomt dat u niet naar uw computer hebt gedownload of denkt dat u een virus heeft dat uw toetsaanslagen of andere activiteiten zou kunnen volgen, neem dan onmiddellijk contact op met uw internetprovider. Het kan mogelijk zijn om een ​​log te krijgen van wie toegang heeft verkregen tot uw computer of uw netwerk. Als u een virus of trojan op uw computer hebt geladen, moet u mogelijk een professional vragen deze onmiddellijk te laten verwijderen.

Hoewel u niet kunt garanderen dat uw apparaten of bestanden 100% veilig zijn, zijn er stappen die u kunt nemen om de kans op een inbreuk op de beveiliging te verkleinen. Sterke wachtwoorden, weten wie een bepaald apparaat in huis gebruikt en verdachte activiteiten melden, kunnen u en uw apparaten beschermen tegen hackers en dieven. Als u zich bewust bent van zowel fysieke als digitale maatregelen voor thuisbeveiliging, kunt u uw gezin en huis beschermen.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam