My virtual assistant
Image default
Dienstverlening

Buitenverlichting

Buitenverlichting wordt steeds populairder, steeds meer bedrijven produceren nu ook lampen die speciaal bedoeld zijn voor buitenshuis. Er zijn meerdere soorten buitenverlichting. Denk aan vijververlichting, muurlampen, inbouwspots, staande lampen, tafellampen en nog veel meer.

Waarom buitenverlichting? 

Buitenverlichting ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt ook voor veiligheid. Inbrekers worden snel gezien in het licht en zullen daardoor minder snel inbreken, een goede investering dus. 

 

Buitenverlichting tijdens de feestdagen

Zeker tijdens de feestdagen is buitenverlichting niet meer weg te denken. Het wordt vroeg donker, waardoor tuinverlichting de ideale manier is om een gezellige sfeer te creëren rondom je huis. Denk bijvoorbeeld aan ijspegelverlichting. Deze verlichting kun je mooi aan je gevel hangen en geeft veel licht en sfeer aan je huis.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van buitenverlichting?

 Wanneer je buiten verlichting ophangt, is het van belang dat je de IP-waarde van de verlichting controleert. De IP-waarde geeft aan hoe stof en waterbestendig een product is. Hoe hoger de waarde, hoe meer bestendig het product is en vice versa. 

 

Het eerste cijfer van de IP-waarde zegt iets over binnendringing door vaste stoffen. Het tweede cijfer geeft aan hoe waterbestendig het product is. Dit cijfer is erg belangrijk voor buitenverlichting. Wil je jouw verlichting onder je overkapping hangen, dan is het minder belangrijk dat de lampjes waterdicht zijn dan wanneer je ze in een boom hangt. Voor overdekte plekken wordt een IP-waarde van minimaal 23 geadviseerd. Bij het plaatsen van je verlichting op niet-overdekte plekken, is minimaal een IP-waarde van 67 nodig.

 

De IP-waardes vind je vaak bij de handleiding die je meekrijgt als je een product besteld. Neem een voorbeeld aan microleds. Deze lampen hebben een IP-waarde van 44, wat betekent dat ze voor buiten gebruik zijn, maar wel deels overdekt moeten zijn.