My virtual assistant
Image default
Kinderen

Een watertafel kopen voor kinderen

Een watertafel kopen voor kinderen

Een Watertafel is een handig item voor de kids. Zij kunnen op deze manier veilig buiten met water spelen. Daarnaast kun je hem ook gebruiken als wastafel. Dit zorgt ervoor dat ze niet met vieze handen naar binnen komen. Tevens is het ook handig om te kiezen voor een model met een stop. Dit zorgt ervoor dat ook kinderen zuinig met het water om kunnen gaan. Ook kunnen zij dit water weer gebruiken voor bijvoorbeeld de zandbak. Ze kunnen hier dan emmertjes in vullen en zo van modder kastelen gaan maken. 

Wij raden je wel aan om op het label best getest te letten. Dit omdat veiligheid erg belangrijk voor de kinderen is. Je wil uiteraard niet dat er iets afbreekt of dat ze zichzelf ergens aan openhalen. Het hoeft niet veel duurder te zijn om voor een model te kiezen wat gemaakt is van hard plastic. Dit is niet alleen veiliger, maar het blijft ook stabieler staan. Om gebruik te kunnen maken van de watertafel moet je wel een waterpunt of leiding in de buurt hebben. Eventueel kun je het ook aan de achterkant laten vullen met een tuinslang. Het is maar net hoeveel ruimte je in de tuin hebt en waar je hem neer wil zetten.

Een paar praktische tips

Net als al het andere wat op water werkt is de watertafel vrij eenvoudig te installeren. Echter moet je er wel voor zorgen dat hij goed gemonteerd wordt. Dit om te voorkomen dat hij gaat lekken of dat het water alle kanten in gaat. Daarnaast moet je het ook op een vlakke ondergrond zetten, zodat hij stevig en stabiel kan blijven staan. Kinderen spelen en stoten het anders nog wel eens om en dat kan ervoor zorgen dat het beschadigd raakt. Zorg dat er ook genoeg druk op het water zit zodat alle onderdelen fatsoenlijk werken.