My virtual assistant
Image default
Bedrijven

De voordelen van LED-verlichting voor winkels: energiezuinig en kostenbesparend

Op het gebied van LED winkelverlichting ,industriële lampen en kantoorarmaturen is LED Design Holland een begrip. Deze firma heeft zakelijke klanten verspreid over het land. Het dienstenpakket bestaat uit het geven van professioneel lichtadvies, het opstellen van 3D-lichtplannen, de inkoop van LED lampen bij erkende groothandels / fabrikanten, het installeren van armaturen en service achteraf.

Een LED lamp bestaat uit meerdere licht-emitterende dioden. Hoe die dioden zijn vormgegeven bepaalt de kleurtemperatuur, lichtsterkte, lichtstroom en stralingshoek. De lichtsterkte in candela (cd), de lichtstroom in lumen (lm) en de stralingshoek (in graden) zijn gerelateerd aan elkaar. Bij lichtsterkte oftewel helderheid moet u denken aan het vermogen dat in een bepaalde stralingshoek wordt afgegeven. Lichtstroom geeft aan hoeveel energie er in totaliteit wordt uitgezonden door de lamp. De stralingshoek is de openingshoek die aangeeft hoe snel de lichtbundel zich verspreidt. Hoe kleiner die hoek, hoe groter de lichtsterkte. De vierde belangrijke waarde is de licht- of kleurtemperatuur in Kelvin. Hierbij een indicatie van Kelvin-waardes.

  • K < 2700 betekent extra warm wit licht;
  • K 3000 – 3200 geeft een warm wit licht;
  • K 5000 staat voor neutraal wit licht;
  • K > 8000 betekent koel wit licht.

De twee meest gebruikte LED’s op het gebied van LED verlichting kantoor, industrie en winkel zijn die met een E27 en E14 fitting. Daarnaast worden de GU5.3 steekvoet lamp en de GU10-bajonet lamp ook veel verkocht. Bekende en betrouwbare merken zijn Osram, Philips, Ledvance, Noxion, Sylvania, Calex, Nordlux en GE Lighting. Qua vorm is er volop keuze tegenwoordig: capsule, cirkel, globe, kaars, kaars gedraaid, kogel, buis, peer, spot en stick. De voordelen van LED zijn talloos. LED’s zijn ‘schoon’; ze worden op milieuvriendelijke wijze gefabriceerd, bevatten geen giftige stoffen en zijn recyclebaar. Ze branden direct op volle sterkte en worden niet warm (verliezen dus geen energie). LED’s hebben een hoge lichtopbrengst; ze zijn zuinig en efficiënt. De levensduur is lang. Een gemiddelde LED gaat zeker 10 jaar mee. Ze vergen geen onderhoud. Al met levert de overstap op LED een energiebesparing op die richting 90% gaat.

https://www.leddesignholland.nl