My virtual assistant
Image default
Bedrijven

Hoe producten vanuit China in Nederland terechtkomen

De kans is groot dat je wel eens iets gekocht hebt bij een Chinese winkel. Zo kun je allerlei dingen kopen bij Chinese webwinkels als AliExpress. Ook veel producten die je koopt op bol.com worden waarschijnlijk vanuit China geleverd. Maar hoe worden al deze producten nu vervoert vanuit China naar Nederland?

Via zeecontainers met de boot

De meeste import van Chinese producten gebeurt via de Rotterdamse haven. Daar worden zelfs veruit de meeste containers ontvangen vanuit China, wat het land de grootste leverancier voor spullen maakt in Nederland. Deze leveringen worden dus voornamelijk gedaan met de boot. Hier zitten goederen, ingepakt in bubbeltjesplastic of piepschuim, in soms wel tienduizenden containers op een enorm vrachtschip.

De tijd dat zo’n schip op zee is, hangt af van de haven vanuit waar het is vertrokken. Zo doet een containerschip vanuit Noord-China er ongeveer 35 dagen over om naar Nederland te komen, een schip vanuit Midden-China gemiddeld 30 dagen, en een schip vanuit Zuid-China circa 25 dagen. De goederen worden via vrachtwagens vanuit de fabrieken naar de havens getransporteerd.

In bubbeltjesplastic op het vliegtuig

Als je graag wilt dat je product sneller binnen is, dan kun je ook kiezen voor vervoer via het vliegtuig. Dit is bestemd voor kleinere pakketjes die snel geleverd moeten worden. Zo duurt een levering vanuit China naar Nederland zo ongeveer tussen de 10 en 11 uur met het vliegtuig. Hier staat tegenover dat deze manier van transport wel wat meer kost dan transport via de boot.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/