My virtual assistant
Image default
Bedrijven

De zekerheid van een baan met een opleiding lastechniek

Als een jongere niet weet wat ie wil krijgt ie vaak het advies een opleiding lastechniek gaan volgen. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Er zijn tegenwoordig veel te weinig geschoolde jongeren die met de handen kunnen werken. Er is een schreeuwend tekort aan technici, aan mensen in de bouw, koks, en noem maar op. Ook lassers zijn er veel te weinig, en er wordt veel geïnvesteerd om jongeren zover te krijgen dat ze een opleiding lastechniek willen gaan doen. Het is een prachtig vak, lassen, en daar moet je wel enige aanleg voor hebben. Er is ook altijd beschermende kleding nodig, maar dat wordt je allemaal op de opleiding lastechniek bijgebracht.

In de meeste grote steden wordt de opleiding wel gegeven

Tegenwoordig wordt er op bijna alle middelbare technische scholen ook wel een opleiding lastechniek gegeven, en er zijn steeds meer jongeren die inzien dat ze een baangarantie hebben als ze deze opleiding lastechniek gaan volgen. Er zijn ook verschillende gradaties, je kunt steeds gespecialiseerder worden, hoe langer je de opleiding volgt hoe specialistischer je wordt. En daar is altijd vraag naar, en het salaris is prima te noemen. Zelfs bij de start van je carrière. Zeker vergeleken met andere opleidingen is de verdienste van een beginnend lasser prima. Dus alle reden om de opleiding es te overwegen. De opleiding is voor zowel jongens als meisjes toegankelijk, het is niet zo dat het voor meisjes te zwaar zou zijn, ook zij kunnen een prima lasser worden. Ook is er zelfs behoefte aan zij-instromers, leerlingen die op oudere leeftijd graag een carrièreswitch willen maken en graag een volleerd lasser willen worden. Hoe leuk is dat!

Natuurlijk is het prachtig als je op latere leeftijd je bedenkt dat je eigenlijk een ander pad op wilt, waar je denkt gelukkiger van te worden. Dan kan een opleiding tot lasser altijd heel goed zijn.