My virtual assistant
Image default
Sport

Hoe voorkom ik lichamelijke klachten en wat doe je als het toch gebeurd?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kan lichamelijk klachten ontstaan uit verschillende oorzaken. Pijn in de onderrug is er daar één van. Het kan zijn dat je lichaam heeft aangepast aan een verkeerde houding of dat er sprake is van overbelasting. In dit artikel leggen we allereerst uit wat pijn in de onderrug precies inhoudt en welke symptomen het heeft én wat je eraan kunt doen als die lichamelijke klachten toch ontstaan. Pijn in de onderrug betekent meestal dat er sprake is van een verkeerde houding of overbelasting. Maar het kan ook voorkomen door verschillende ziektes zoals osteoporose, artrose en reuma.

Wat zijn de klachten van pijn in de onderrug?

Pijn in de onderrug kan op verschillende manieren worden ervaren: als een constante druk of pijnscheut, als zeurende of stekende pijn en soms ook als tintelingen of gevoelloosheid. Deze klachten kunnen zich uitbreiden naar andere lichaamsdelen zoals de benen, billen of het bekken. Pijn in de onderrug kan ook samengaan met een stijve nek, hoofdpijn of misselijkheid. Pijn in de onderrug is erg vervelend! Pijnklachten kunnen voor komen na lang staan of zitten, als je opstaat van een stoel. En het kan ook gebeuren bij langere tijd achter elkaar op één plek werken of sporten.

Doe je niets aan lichamelijke klachten, dan kan het leiden tot ernstige problemen! Als je merkt dat je last hebt van lichamelijke klachten, is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken met de fysiotherapeut. Deze kan je helpen bij het verhelpen of verminderen van je klachten. Pijn in de onderrug is erg vervelend!

Wat kan een fysiotherapeut betekenen voor pijn in de onderrug klachten?

Pijn in de onderrug wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde houding. Positie en houdingspatronen bepalen niet alleen je uiterlijk maar ook bijvoorbeeld of je rugpijn hebt, pijn tijdens de menstruatie of last hebt van hoofdpijn. De fysiotherapeut kan helpen bij het veranderen van deze houdingen zodat je minder kans maakt op lichamelijke klachten zoals pijn in de onderrug.