My virtual assistant
Image default
Sport

Zeelt met de pen

In een grote heldere plas in de buurt zou een goed bestand aan zeelt aanwezig zijn. Uit een eerste onderzoek blijkt het dat het een lastig te bevissen water is. Het betreft een oude zandafgraving met veel steile wanden tot vele meters diep. De eerste worpen geven een diepte van 8, 10 en 14 meter aan. Dat valt even tegen. De wens was om juist met de pen lekker aan de slag te gaan, maar dat zal moeilijk worden. Uit verder onderzoek zijn er wel kleine platen met weinig water aanwezig te zijn. Dat lijkt een goed vertrekpunt om de eerste ervaring op het water op te doen. 

De avond start met het voeren van een paar handjes mais tegen een stel overhangende takken aan de eigen kant. Rechts komt een afstandshengel. Helaas zijn de piepers thuisgelaten, waardoor de slip van de vismolen dan de beetregistratie moet verzorgen. Doordat er weinig uitstaande vislijn is, zal de vis al snel lijn moeten nemen dan een zakker veroorzaken. Met een onderhandse worp wordt deze op een flauw talud gelegd samen met een paar gebroken boilies. Dan kan deze op de steun wachten op een hopelijke aanbeet.

Dan wordt de pen afgestemd op de andere hengel en kan het wachten beginnen. Al snel blijkt dat er een nest van muisjes in de buurt is, want er zijn twee muizen die steeds voorbij schieten en genieten van een paar korrels die niet over de waterkant heen zijn gekomen. Uiteindelijk komt er zelfs één rustig tussen mijn benen zitten. Een erg leuk schouwspel zo in de natuur. Wel lijk ik last te hebben van een heel irritante mug die blijft zoemen. Ook het proberen weg te slaan maakt geen indruk. Dan blijkt echter de top van de afstandhengel krom te staan en de vismolen blijkt de mug te zijn. Snel sta ik met een gebogen hengel met een goed vechtende karper aan de andere kant van de vislijn. Enkele minuten later kan ik een mooie spiegel scheppen die het aas niet kon laten liggen. Een fantastische ervaring zo op het nieuwe water. Aan het einde van de avond heb ik ook 2 mooie zeelten kunnen vangen wat deze avond tot een compleet succes maakte. Wat zal deze plas nog meer voor prijzen vrijgeven?

https://www.sportvisgigant.nl/