My virtual assistant
Image default
Huishoudelijk

Tijdschakelaar voor buiten

Een tijdschakelaar plaats je in een stopcontact en steek je de stekker van het apparaat in het schakelklok. Meestal draait de ronde schijf met aanduiding van de uren in één dag rond. De pinnetjes klik je rond de schuif omhoog of omlaag, hiermee wordt de spanning geregeld. Per dag kun je diverse aan- en uit-momenten instellen. Ook is de tijdschakelaar voor zowel binnen als buiten geschikt. 

Wat is het en hoe werkt het? 

Doormiddel van een tijdschakelaar schakel je apparatuur in of uit op een vooraf ingesteld tijdstip. Je kan met een tijdschakelaar mogelijk energie besparen. Het wordt mogelijk gemaakt om apparatuur en installaties te bedienen zonder naar de schakelaar te hoeven lopen of die met de hand te bedienen. Een tijdschakelaar maakt het mogelijk om zich te oriënteren in tijd of bij een verstoord dag- en nachtritme. 

 

Het is belangrijk om te weten dat een tijdschakelaar alleen werkt als je de pinnetjes goed instelt en als het pinnetje bij het juiste uur staat. Ook kun je een tijdschakelaar als controleur gebruiken, want op deze manier vergeet je ook nooit meer het licht uit te doen. 

Voordelen van een tijdschakelaar

Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van een tijdschakelaar. Met het gebruik van een tijdschakelaar kun je veel geld besparen op je energiekosten, want zodra je thuis een tijdschakelaar hebt ingesteld, hoef je nooit meer zorgen te maken over zaken als het aan of uitzetten van de kerstverlichting in een bepaalde ruimte. Wanneer je bijvoorbeeld de verlichting vergeet uit te zetten voor het slapen, dan is de tijdschakelaar vooral handig. Je kunt met een tijdschakelaar rustig slapen zonder dat je energie verspilt. Tegelijk is een tijdschakelaar ook uitstekend te gebruiken voor andere apparatuur zoals tv’s en ventilatoren. 

 

Een ander groot voordeel is dat je met behulp van een tijdschakelaar jouw huis veiliger kan maken. Grotendeels van de mensen denken dat het licht aan laten, hun huis veiliger maakt tegen inbraak als ze niet thuis zijn. Echter is dit een oude truc en niemand trapt hier meer in. Over het algemeen verspilt deze truc alleen maar veel energie. Het aanhouden van de lichten kan in feite de hele dag indringers ervan overtuigen dat de lichten gewoon zijn blijven branden en dat er helemaal niemand thuis is. Vanwege deze reden kan een tijdschakelaar helpen je huis te beveiligen, doordat je door middel van het verbinden van binnen en buiten verlichting aan de andere kunt laten zien dat er daadwerkelijk iemand binnen is.

 

https://kerstverlichting.nl/product-categorie/kerstverlichting_accessoires/tijdschakelaar/