My virtual assistant
Image default
Toerisme

Waarom een kadastrale kaart gebruiken in Nederland?

Wanneer je een woning wilt verbouwen of een huis wilt bouwen in meteren, is het handig om een kadastrale kaart te gebruiken. Bij een verbouwing is de kans groot dat je over de woongrens komt van je buurman of – vrouw. Dit is natuurlijk heel vervelend en de meeste buren gaan hier niet mee akkoord en dit betekent dat je het weer moet afbreken. Daarom is het altijd verstandig dat je vooraf informatie opzoekt over de erfgrenzen van je perceel. Op een kadastrale kaart staat deze informatie en deze is sinds 2016 beschikbaar voor het publiek. Naast de informatie over de erfgrenzen lees kun je ook meer informatie vinden over andere zaken. Welke informatie kun je vinden op een kadastrale kaart? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt. 

Welke informatie staat er in een kadastrale kaart? 

Op een kadastrale kaart staat veel informatie en vooral informatie over de gemeente. Als je meer informatie wilt opzoeken over de omgeving van mariahout, krijg je hier een duidelijk overzicht van. Zo zie je precies hoe oud de mensen zijn die in deze wijk wonen en nog veel meer informatie. Je kunt ook alle percelen bekijken en hierbij staan ook vaak de huisnummers van de woningen. Woon je in de omgeving? Dan kun je ook meer informatie opvragen over je kavel en dit kun je gebruiken voor het verkopen van je woning. Kadastrale kaarten kunnen natuurlijk voor veel verschillende dingen gebruikt worden, ideaal toch? 

Aanduiding van de grens 

De kadastrale kaart is vooral van groot belang voor de aanduiding van de woongrens. De grenzen staan vastgesteld in het register van het kadaster en worden beschikbaar gesteld op een kadastrale kaart. Wanneer je de gegevens opvraagt worden deze verzameld in een groot rapport. Dit vormt ook het bewijs van de grenzen die door het kadaster zijn bepaald. Dit kan heel erg handig zijn als je iets net op de woongrens wilt plaatsen en niet zeker weet of het over de woongrens hangt. Door dit vooraf te onderzoeken zijn er geen problemen achteraf, ideaal toch? 

 

 

https://kadastralekaart.com/buurten/meteren-BU19600400