My virtual assistant
Image default
Internet

Hoe internet onze manier van leven verandert

We weten allemaal dat het internet onze manier van leven heeft veranderd. Maar heb je er ooit bij stilgestaan hoe het precies veranderd is? In dit bericht kijk ik naar enkele manieren waarop het internet ons leven ten goede en ten kwade heeft veranderd. Dus pak een kop koffie en maak het je gemakkelijk, want het wordt een interessante rit!

Je komt makkelijk met elkaar in contact

Het internet heeft het ons gemakkelijker gemaakt om in contact te komen met anderen. Zo is er in de gemeente Best een website best-online.nl genaamd, die je veel digitale informatie geeft. En dit contact bestrijkt nu de hele wereld. We zijn niet langer beperkt tot interactie met mensen in onze directe omgeving. Met een paar muisklikken kunnen we in contact komen met mensen uit alle hoeken van de wereld. Deze toegenomen connectiviteit is een zegen voor de mensheid, die ons in staat stelt ideeën en ervaringen te delen op een schaal die voorheen ondenkbaar was. Natuurlijk heeft deze toegenomen onderlinge verbondenheid ook nadelen. We hebben nu toegang tot een schijnbaar eindeloze hoeveelheid informatie, waardoor het moeilijk wordt ons op één ding te concentreren. 

Anywhere, anytime and anyplace

Het internet heeft een ware revolutie teweeggebracht in de manier waarop wij toegang hebben tot informatie. Vroeger, als we iets wilden weten, moesten we naar de bibliotheek gaan en hopen dat zij het relevante boek of artikel hadden. Nu kunnen we gewoon een paar trefwoorden in een zoekmachine typen en onmiddellijke resultaten krijgen. Of we gebruiken websites zoals digilife.nl waarop informatie al geordend is. We hebben zelfs toegang tot informatie die niet in gedrukte vorm beschikbaar is, zoals onderzoeksdocumenten of overheidsdocumenten. Deze 24/7 toegang tot kennis is een ongelooflijke bron waar we allemaal dankbaar voor moeten zijn. Het betekent natuurlijk ook dat we nooit meer het excuus van “niet weten” kunnen gebruiken!

Creatiever en expressiever dan ooit tevoren

Het internet wordt er vaak van beschuldigd ons minder creatief en expressief te maken. Waarom zou je immers nog moeite doen om een slimme zin te bedenken als je gewoon een emoji kunt gebruiken? De waarheid is echter dat het internet ons creatiever en expressiever heeft gemaakt dan ooit tevoren. Dankzij de online platforms en tools hebben we nu meer mogelijkheden om onze creativiteit met de wereld te delen. Of we nu een foto plaatsen op Instagram, een video opnemen voor YouTube of een blogbericht schrijven, het internet biedt ons een platform om onze ideeën met de wereld te delen. En dankzij de kracht van zoekmachines kunnen we snel nieuwe ideeën en inspiratie vinden voor ons eigen werk. Kortom, het internet heeft het ons gemakkelijker dan ooit gemaakt om creatief te zijn en ons te uiten. 

Het internet zorgt voor veel nieuw vermaak

Tegenwoordig is er 24/7 entertainment beschikbaar binnen handbereik, en we hoeven niet eens uit onze pyjama te komen om ervan te genieten. Of we nu onze favoriete show op Netflix bekijken, door kattenvideo’s op YouTube scrollen of de nieuwste smartphone-game spelen, het internet heeft de manier waarop we ons vermaken definitief veranderd. En we moeten toegeven, we maken er behoorlijk gebruik van.

 

Het internet heeft ongetwijfeld onze manier van leven veranderd. Het is een onstuitbare kracht die ons de komende jaren nog veel meer moois zal brengen.