My virtual assistant
Image default
Aanbiedingen

Waar moet ik op letten als ik een zomerslaapzak voor baby's koop?

Volwassenen weten hoe moeilijk het kan zijn om een goede nachtrust te krijgen tijdens warme zomernachten, maar ook baby’s en kleine kinderen hebben daar moeite mee. Dit mag niet worden vergeten, want slaap is bijzonder belangrijk voor baby’s en hun mentale en fysieke ontwikkeling.

Wat moet ik doen zodat mijn baby ook in de zomer goed kan slapen?

Veel ouders en aanstaande ouders volgen de ui-methode: De baby wordt gekleed in verschillende lagen kleding, afhankelijk van hoe warm of koud de kamer is. Dit heeft als voordeel dat één laagje snel kan worden uitgetrokken, zodat de baby het niet te warm krijgt.

In de zomer moet je een baby nooit te warm aankleden. Hoewel je het misschien niet zou denken, bewegen baby’s ook ’s nachts heel wat, omdat ze deze tijd gebruiken om hun motoriek te verfijnen en de ervaringen van de dag in hun dromen te verwerken. Als ze veel schoppen, zal hun lichaamstemperatuur uiteindelijk stijgen en kunnen ze zelfs gaan zweten. Als ze het te warm krijgen en te veel zweten, kunnen ze ’s nachts wakker worden en beginnen te huilen. 

Bij zeer warme nachten kan een luier en een rompertje met korte mouwen voldoende zijn om de baby zonder problemen te laten slapen. Er is echter nog een andere manier om jouw baby ’s nachts optimaal aan te kleden: Tijdens warme zomernachten is de zomerslaapzak voor baby’s het perfecte alternatief gebleken.

Wat zijn de voordelen van een zomerbabyslaapzak?

Babyslaapzakken hebben veel voordelen en kunnen je kind helpen om de hele nacht veilig te slapen. Omdat baby’s ’s nachts meer bewegen, zoals hierboven vermeld, kan het gebeuren dat ze hun dekentje op een gegeven moment van zich af schoppen.

In de zomer is er nog een probleem: oververhitting. Als baby’s te veel kleren aan hebben, kunnen ze gemakkelijk oververhit raken. In tegenstelling tot onderkoeling wordt een baby niet altijd wakker van oververhitting, zodat ouders het in eerste instantie niet eens merken. Oververhitting kan duizeligheid en koorts veroorzaken, dus let op de signalen die je baby je geeft.

Een zomer babyslaapzak moet altijd gemaakt zijn van ademende materialen om ophoping van warmte te voorkomen. Bovendien kan een zomer babyslaapzak ’s nachts niet afglijden, zodat hij niet over het gezicht van de baby kan rijden of eraf kan worden geschopt.

Hoe kies ik de juiste maat zomer babyslaapzak?

Baby’s kunnen best uit hun slaapzak groeien, maar ze mogen er nooit in groeien. Als de zomer Jollein slaapzak te groot is voor je baby, kan zijn hoofdje in de slaapzak glijden. Als dat gebeurt, kunnen ze gemakkelijk oververhit raken met mogelijk gevaarlijke gevolgen. 

 

Om de juiste maat baby zomerslaapzak voor je baby te vinden, moet je eerst de maat van je baby opmeten. De maten die wij gebruiken geven aan tot welke lengte je een slaapzak kunt gebruiken. Een slaapzak van 70 cm is geschikt voor een baby tussen 50 en 70 cm. De volgende maat, 90 cm, is de juiste maat voor baby’s tussen 70 en 90 cm. Een slaapzak van 110 cm. is geschikt voor baby’s van 90 tot 110 cm. Wij kiezen voor een tussenruimte van 20 cm tussen de babyslaapzakken om ervoor te zorgen dat uw baby genoeg ruimte heeft om te groeien, maar niet te veel. 

 

https://www.leukerlangerwerken.nl/hoe-kies-je-het-beste-type-slaapzak/