My virtual assistant
Image default
Internet

Factoren die de snelheid van je internetverbinding beïnvloeden

De snelheid van de internetverbinding is iets waar we allemaal mee te maken hebben, of je nu thuis of op het werk bent. Een trage internetverbinding kan frustrerend zijn. Dit kan je ervan weerhouden om enkele eenvoudige taken uit te voeren. Als je bijvoorbeeld een groot bestand probeert te downloaden, zoals een update voor je besturingssysteem, kan je internetverbinding dit mogelijk niet aan. Je zou kunnen aannemen dat alle ISP’s gelijk zijn gemaakt als het gaat om hun netwerkinfrastructuur en leveringssnelheden. Dit is echter niet altijd waar. In feite zijn er veel variabelen die van invloed zijn op hoe snel gegevens over netwerken en zelfs binnen huishoudens reizen. Ga je internet vergelijken? Dan moet je rekening houden met deze factoren.

Het aantal gebruikers op je netwerk en/of in je regio

Wanneer er meer mensen dezelfde verbinding gebruiken, vertraagt ​​het alle verbindingen. Als je bijvoorbeeld met iemand aan het telefoneren bent en iemand anders tegelijkertijd een video bekijkt of foto’s uploadt, kan dit van invloed zijn op de snelheid van je internet. Wanneer iemand anders een video vanaf zijn computer via je wifi-router streamt, vertraagt dit niet alleen zijn video, maar ook die van jou. Wanneer meerdere verbindingen één bron delen, ontvangt elke verbinding minder bronnen. Naast het aantal gebruikers in je regio, kun je ook kijken naar enkele pakketten die door je internetprovider worden aangeboden, zoals internet en tv.

De kwaliteit van de bedrading in je huis

De kwaliteit van de bedrading in je huis kan de snelheid van je internetverbinding beïnvloeden. Hoe meer apparaten je op een netwerk hebt aangesloten, hoe langzamer het zal zijn. Als je veel apparaten op een oudere router of modem hebt aangesloten die niet goed is ingesteld, kan deze mogelijk niet al die verbindingen aan. Dit kan vertragingen of zelfs verbroken verbindingen veroorzaken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt voordat je meer apparaten met wifi aan je netwerk toevoegt. zoek naar een router met veel poorten als je veel apparaten tegelijk in gebruik hebt. Je kunt ook upgraden naar snelle Ethernet poorten. Op deze manier heb je niet te veel draadloze verbindingen die met elkaar concurreren bij het uploaden van grote bestanden of het downloaden van hoogwaardige inhoud zoals videogames.

De locatie van de website of server die wordt bezocht

De locatie van de website of server die wordt bezocht is een andere factor. Als je een site aan de andere kant van de wereld bezoekt, duurt het langer voordat je computer hiermee verbinding kan maken. Hetzelfde geldt voor websites die in verschillende landen worden gehost.

Breedbandwinkel kan extra diensten leveren aan hun consumenten

Breedbandwinkel biedt je extra voordelen en gratis diensten die je niet krijgt als je rechtstreeks bij de provider bestelt. Deze bonussen zijn alleen beschikbaar als je je abonnement via Breedbandwinkel aanschaft. Ze weten waar ze op moeten letten bij het bestellen van je lidmaatschap, want ze hebben 19 jaar expertise en meer dan 550.000 consumenten. Zij zullen er alles aan doen om je overstap of aansluiting zo goedkoop, snel en gemakkelijk mogelijk te maken. Ze kunnen je de hoogste kortingen geven en ervoor zorgen dat je online kunt gaan, of zoals ze zeggen “binnen één dag online”!