My virtual assistant
Image default
Internet

Besparen op je internet abonnement

Hoe vind ik de meest geschikte internet provider?
Een hele klus om de internet provider te vinden die het beste bij je past. Er zijn zoveel verschillende aanbieders, dat je door de bomen het bos niet meer zou kunnen zien. Je keuze is dan ook niet alleen afhankelijk van de provider, maar ook van jouw wensen. Zoek eerst uit waar je naar op zoek bent. Wil je goedkoop internet? Wil je een volledig pakket waarbij allerlei gratis diensten worden geboden of kies je voor extra snel internet. De keuze is aan jou. Maak dus eerst een wensenlijstje en ga dan alle providers met elkaar vergelijken. Internet vergelijken is aanrader nummer een. Vervolgens loont het om te bekijken welke pakketten dicht bij je wensen liggen. Lees recensies van mensen die ervaringen delen met de providers, zodat je er zeker van bent dat de snelheid en stabiliteit van je internet gewaarborgd is.

Combineer internet, televisie en bellen
Soms is het goedkoper een pakket te nemen, dan een los internet abonnement. Er worden veel pakketten aangeboden met daarin internet, tv en telefonie. Je kunt ook kiezen voor alleen internet en tv of internet en bellen. Bekijk of de provider ook op jouw postcode goed internet levert. Het is ook interessant om te kijken naar het aantal storingen dat per provider gemeld wordt. Hierdoor heb je een inkijkje in de betrouwbaarheid van het internet. Internet vergelijken is dus op veel manieren mogelijk. Er zijn een heleboel extra’s te kiezen naast een standaardpakket. Zoals extra telvisiezenders. De provider wil natuurlijk zoveel mogelijk aan je verdienen. Vaak heb je deze extra’s niet echt nodig. Door de extra’s niet te nemen bespaar je al snel honderd euro per jaar. Bekijk het totale bedrag dat je aan het einde van het jaar moet betalen. Dit is bedrag dat je uiteindelijk kwijt bent. Veel providers geven drie maanden korting en vervolgens betaal je meer dan gemiddeld voor een dienst. Het wordt verkocht als goedkoop internet , maar uiteindelijk betaal je meer na drie maanden. Dit moet je zien te voorkomen.

Snelheid van het internet.
De snelheid van je internet heeft te maken met de aansluiting en het aantal gekozen MB’s. Er zijn verschillende aansluitingen. De snelste aansluiting is glasvezel. De minst snelle aansluiting is ADSL. Een VDSL aansluiting is weer wat sneller dan ADSL. Internet via de kabel heeft ook een prima snelheid. Bij een snelle aansluiting betaal je meer dan bij een langzamere aansluiting. Je kunt voor verschillende hoeveelheden MB’s kiezen. MB’s staan voor megabyte. Voor een groot gezin met meer dan 4 personen is aan te raden te kiezen voor 100 MB’s. Ook als je vaker bestanden download met meer dan 10 GB is het verstandig om voor 100 MB’s te kiezen. De meeste providers bieden pakketten aan met minimaal 50 MB. Dit is voor de meeste gezinnen meer dan genoeg. Voor eenpersoonshuishoudens is 20 MB al prima.

Keuze maken
Er zijn hierboven een aantal aandachtpunten genoemd bij het maken van de beste keuze voor een juiste internetprovider. Vergelijk de tips met je wensen en ga op onderzoek uit. Houd vooral in je achterhoofd dat de providers proberen zoveel mogelijk te verdienen. Minimaliseren is hierbij dan ook een sleutelwoord. Bekijk wat je werkelijk nodig hebt om te doen wat je wilt, op het wereld wijde web. Heel veel wijsheid toegewenst!