My virtual assistant
Image default
Onderwijs

Het beste studiekeuze advies speciaal voor jou!

Al op jonge leeftijd moeten we in Nederland een belangrijke keuze maken voor de rest van ons leven. Na de middelbare school moet men namelijk bepalen welke studie er gevolgd gaat worden. Wanneer je van het VMBO af komt, dan kan het zelfs zo zijn dat je 15 jaar bent en al moet gaan bepalen welke studie bij jou past. Wij snappen dat dit geen makkelijke keuze is en dat dit voor een hoop stress kan zorgen. Juist daarom gaan we het onderstaand hebben over het beste studiekeuze advies speciaal voor jou. Echter zijn er eerst nog een aantal andere dingen die je zou kunnen doen om een studie te vinden die echt bij jou past. Wij wensen jou veel leesplezier en mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij staan jou graag te woord en we doen er alles aan om jou zo goed mogelijk te helpen. 

Eerst een studiekeuzecheck 

Wanneer je niet goed weet wat voor studie echt bij jou past is het verstandig om eerst een studiekeuzecheck te doen. Op het moment dat je er niet uitkomt kan een studiekeuzecheck absoluut de oplossing zijn. Wanneer je deze test doet, dan komen er studies naar voren die echt bij jou passen. Voor bijna alle beroepen zal je eerst een studie moeten volgen, kijk dus even welke studie je moet doen om uiteindelijk het beroep uit te kunnen oefenen. Mocht je de beroepen die uit de test komen niet leuk vinden en passen deze beroepen simpelweg niet bij jou? Dan zal je op zoek moeten gaan naar een andere oplossing. Passen deze beroepen wel bij jou, breng dan een bezoek aan open dagen. Hier kan je andere studenten vragen naar hun ervaringen en docenten spreken. 

 

Kom jij er met bovenstaande tips niet uit, ga dan op zoek naar een goede aanbieder van studiekeuze advies. Er zijn namelijk bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en jou zo goed mogelijk willen helpen. Hierbij maakt het in de meeste gevallen niet uit of je een MBO, HBO of WO studie gaat volgen.