My virtual assistant
Image default
Financieel

Het vinden van de geschikte creditcard

Het vinden van de geschikte creditcard

Tegenwoordig lijken wij niet zonder een creditcard te kunnen. Bij het boeken van een vakantie in het buitenland wordt er vrijwel altijd naar creditcardgegevens gevraagd. Een soort van borg voor het geval je niet opdagen komt. Dit is voor een hotel vervelend, omdat het onmogelijk is nieuwe gasten te vinden. Daarnaast is de creditcard een wereldwijd geaccepteerde betaalmiddel. Ook is het een manier om vanaf je bank producten uit het buitenland te bestellen.

 

Aandachtspunten bij het maken van een vergelijking

Via veel banken kun je een creditcard aanschaffen. Dit is een makkelijke manier, maar wellicht vind je hier niet de geschikte creditcard voor jou. Er zijn diverse aanbieders met elk hun kosten Er is bijvoorbeeld een jaarbijdrage en zijn er kosten bij opladen in geval van prepaid creditcards. Zo kan de jaarbijdrage verschillen van minder dan 10 euro tot bijna 40 euro. Een aanzienlijk verschil, maar wellicht maken extra voordelen de duurdere variant toch aantrekkelijker. Ook kun er kosten worden gerekend voor betaling of geldopname in het buitenland.

 

Aanvragen van een creditcard

Via https://financeinfo.nl/creditcards/prepaid-creditcard/ kun je direct naar de website van een aanbieder om een creditcard aan te vragen. Alleen krijg je er niet zomaar een. Afhankelijk van de aanbieder zijn er een aantal voorwaarden waaraan je voldoen moet. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om zaken als alimentatieverplichtingen of vaste lasten te melden. Op basis van dergelijke gegevens kan de aanbieder nagaan of je kredietwaardig bent. In sommige gevallen is dit niet zo. Eventueel is een prepaid creditcard in deze situatie een mogelijkheid.