My virtual assistant
Image default
Financieel

Drie redenen om handelssoftware aan te schaffen voor de cryptomarkt

Als jij wel eens handelt in cryptovaluta, dan heb je vast wel eens van een trading bot gehoord. Een trading bot is algoritmische handelssoftware die ontwikkeld is om het werk van je over te nemen als je niet beschikbaar bent. De software leert trends herkennen op de markt en zal exact doen wat jij het verteld hebt en op het moment dat jij het verteld hebt dit te doen. Eigenlijk kun je ze vergelijken met de automatische piloten van de crypto handelaren. Hier vind je alvast drie redenen waarom het verstandig is om in deze software te investeren.

 

  1. Meer tijd op de markt

Met algoritmische handelssoftware zoals Smart Crypto Bot kun je meer tijd doorbrengen op de cryptomarkt. Nu zal je afhankelijk zijn van je eigen vrije tijd, maar dan kun je zelfs als je slaapt, boodschappen doet of naar een verjaardag bent, blijven handelen. Je geeft de trading bot door wat je wilt dat het doet en vervolgens zal dit worden uitgevoerd, ook als de computer uit staat en jij niet thuis bent. De cryptomarkt is 24/7 open en met een trading bot kun je hier optimaal gebruik van maken.

 

  1. Je winsten verhogen

Doe je dit goed en stel je alles goed in, dan kan een trading bot je helpen je winsten te verhogen. Je bent immers meer tijd aan het handelen en als er zich een kans voordoet zal je deze niet meer missen. De instellingen die je doorgeeft zijn dan wel erg belangrijk, want de trading bot is niets meer dan een uitvoerder van jouw opdrachten. Dat betekent dus ook dat je, als je een foutje maakt, grote verliezen kunt tegenkomen. Het is dus van groot belang als je de trading bot wilt gebruiken om winst te maken, dat je deze goed instelt. En pas deze instellingen regelmatig aan, want de markt verandert constant.

 

  1. Rationale beslissingen

De trading bot doet alleen wat jij ingeeft en dat tot in de puntjes. De trading bot wordt niet moe, wordt niet emotioneel en het werk dat geleverd wordt is dan ook altijd van hetzelfde niveau. Een trading bot zoals Smart Crypto Bot kan je helpen verkeerde en emotionele beslissingen te vermijden. Als je er vanuit gaat dat de trading bot een hulpmiddel is en geen wondermiddel, dan kun je er veel voordeel uit halen. Verwacht je dat je winsten na de aanschaf verdriedubbelen, dan is het beter om je verwachtingen bij te stellen.