My virtual assistant
Image default
Kinderen

Hoe vind je een leuke naam voor je baby?

Naast heel veel administratieve rompslomp en een alle praktische zaken die je moet reglen als je kind geboren wordt. Heb je als ouder ook een hele andere verantwoordelijkheid. Namelijk het verzinnen van de naam van je kind. Een naam verzinnen kan op verschillende manieren. Misschien heb je al een tijdje een naam in gedachten die je mooi vind. Je zou ook eens je stamboom erbij kunnen pakken of een lijst maken van je favortiete acteurs.

 

Er zijn echter ook een  aantal dingen die je kosten wat het kost moet vermijden als het op babynamen gaat. Zo moet je nooit een naam bedenken die moeilijk uit te spreken of te spellen is, als je je kind niet wil opzadelen met de eerloze taak van het spellen van zijn of haar naam, overal waar het kind naartoe gaat in zijn leven.

 

Dingen die je kunt doen om tot een goede naam te komen

 

Verklein je zoekgebied

Misschien weet je al een beetje in welke richting je moet denken. Als je dit nog niet weet is dat geen ramp. Het is echter wel een goed idee om na te denken over de kaders die de naam nodig heeft. Wat zijn de wensen omtrent de naam van het kind?

 

–          Heeft het betekenis nodig?

–          Moet het een oude naam zijn uit de stamboom van de familie?>

–          Moet de naam met een specifieke letter beginnen?

 

Afbakenen en inkaderen waar mogelijk maakt het al een stuk makkelijker om tot een goede naam te komen!

 

Maak een top 100 met je partner

Wat jij en je partner kunnen doen als jullie er zelf niet uitkomen met z’n tweetjes dan is het misschien een goed idee om een top honderd te maken. Maak er allebei één en kijk de lijstjes achteraf na op dubbele waarden. Nu hebben jij en je partner een nieuwe en veel kleinere lijst van namen die jullie beide leuk vinden voor jullie kind.

 

Wil je een kraamcadeau dat écht uniek is voor jou kleintje of een nieuwe baby!? Bekijk dan de gepersonaliseerd kraamcadeau categorie van Freubelshop!

 

https://www.freubelshoponline.nl/