My virtual assistant
Image default
Kinderen

Je kinderen voorbereiden op de kleuterschool, hoe doe je dat?

Je kinderen voorbereiden op de kleuterschool, hoe doe je dat?

Alle ouders willen het beste voor hun kinderen. Een van de essentiële behoeften van elk kind is het krijgen van goed onderwijs. Ongetwijfeld bereiden veel ouders hun kleuters voor om naar de kleuterschool te gaan. Je kinderen kunnen zich vervelen omdat ze binnenshuis moeten spelen. Vraag ze dan om op hun kinderfiets 3 jaar te rijden om hun fysieke vaardigheden te ontwikkelen. Je moet ze echter ook nieuwe ervaringen bieden om nieuwe dingen te leren op de kleuterschool. Door naar de kleuterschool te gaan, worden ze onafhankelijker. Ze kunnen ook hun sociale vaardigheden ontwikkelen, omdat ze moeten communiceren met de leraren en nieuwe vriendjes. Dus, wat moeten de ouders voorbereiden om de kinderen klaar te maken voor hun eerste schooldag? Hier zijn de essentiële vaardigheden die je moet ontwikkelen voordat je kind naar de kleuterschool gaat.

Hun onafhankelijkheid aanmoedigen

Je moet je kinderen leren onafhankelijk te zijn. Je kunt ze aanmoedigen om basisvaardigheden te ontwikkelen, zoals handen wassen, de rugzak openen en sluiten, schoenen aan- en uitdoen en nog veel meer. Je moet ze ook leren hoe ze zich moeten aan- en uitkleden. Laat ze ook hun favoriete outfit kiezen om te dragen. Het is ook belangrijk om ze op tijd zindelijk te maken. Zorg er echter wel voor dat ze klaar zijn om op het potje te gaan. Je moet je realiseren dat zindelijkheidstraining geen instant proces is. Het vereist geduld en consistentie. Om ze te motiveren, kun je ze een cadeautje geven als ze succesvol zijn in de zindelijkheidstraining. Je kunt naar een speelgoedwinkel gaan om nieuw speelgoed voor je kleintje te kopen. Winkelen is handig als je een crossbody telefoontasje draagt.

Sociale vaardigheden ontwikkelen

Je moet prioriteit geven aan sociale bereidheid wanneer je je kinderen voorbereidt op de kleuterschool. Naar de kleuterschool gaan heeft alles te maken met socialisatie. Je moet er dus voor zorgen dat je kinderen klaar zijn om bij jou weg te zijn. Sociale vaardigheden zijn onder meer spelen met hun vriendjes, om de beurt spelen en delen. Voordat je ze naar de kleuterschool brengt, kun je je kinderen vragen om deel te nemen aan speelafspraakjes met leeftijdsgenoten om de natuurlijke manier van socialiseren te ontwikkelen. Vraag ze ook om hun favoriete kinder schooltas te dragen als ze naar de kleuterschool gaan. Ze zullen dan heel enthousiast zijn. Bovendien moet je ze wat manieren leren. Ze moeten bijvoorbeeld in staat zijn om aanwijzingen op te volgen, anderen te begroeten en magische woorden te zeggen (sorry, bedankt en alsjeblieft).

Communicatieve vaardigheid ontwikkelen

Het succes op school wordt bepaald door praten en luisteren. Als ouder moet je dus de taal- en communicatievaardigheden van de kinderen helpen ontwikkelen. Je moet vaak met je kinderen over alles praten. Bovendien kun je ze een aantal boeken voorlezen om aan hun vocabulaire toe te voegen. Zelfs als je druk aan het werk bent, moet je een paar minuten besteden aan het communiceren met je kinderen. Verder moet je ze leren over hun volledige naam, de naam van de ouders en het huisadres. Het voorbereiden van academische vaardigheden is noodzakelijk, maar je moet het niet als je prioriteit stellen. Je moet thuis een plezierige leeromgeving creëren. Het is prima om ze te leren over cijfers of alfabetten. Maar vermijd het opdreunen van rijtjes. Wanneer je al deze vaardigheden voorbereidt, zijn je kinderen klaar om naar de kleuterschool te gaan.