My virtual assistant
Image default
Mode en Kleding

Is jouw kind toe aan een kinderrugtas?

Is jouw kind toe aan een kinderrugtas?

 

Vanaf het moment dat jouw kind naar bijvoorbeeld de opvang gaat zul je je ongetwijfeld afvragen wanneer het moment is aangebroken dat jouw kind in staat om zelf een kinder rugtas te dragen. Je wilt er namelijk niet te vroeg mee beginnen omdat kinderen nog in de groei zijn en je wilt ook niet dat er dingen in het lichaam van je kind beschadigd raken door overbelasting. In deze blog lees je vanaf welke leeftijd je kind een kinderrugtas mag dragen maar lees je ook leuke tips en suggesties voor een goede kinderrugtas.

Vanaf welke leeftijd mag je een kinder rugtas dragen?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, een kind mag in principe vanaf de leeftijd van 2 jaar een kinder rugtas dragen. Let wel, het gewicht mag natuurlijk niet te zwaar zijn. Zoals je hierboven al kon lezen zijn kinderen in de groei en wil je niet dat door structurele overbelasting er fysieke groeiproblemen ontstaan. Voorkomen is dus heel erg belangrijk.

Een rugzak kopen is dan ook niet een klus dat je even heel gemakkelijk doet. Je moet een tas uitzoeken die past bij de leeftijd en de fysieke gesteldheid van jouw kind. Een té grote rugzak of eentje die niet lekker zit, kan leiden tot blessures. En het is ook belangrijk dat je kind maar korte momenten hoeft te lopen met de rugtas.

Een leuke kinderrugtas kopen

Er zijn  verschillende winkels waar je leuke kinder tassen kunt kopen en ze zijn er ook in verschillende stijlen. Zo heb je bijvoorbeeld een zebra rugtas. Helemaal geweldig voor jouw kind om mee rond te mogen lopen. Zorg ervoor dat de rugtas van jouw kind goed te herkennen is zodat hij of zij altijd met de goede rugtas thuiskomt. Je zult vast niet de eerste zijn die in de avond de brooddoos uit de tas wilt halen en er dan achterkomt dat het helemaal niet de rugtas van jouw kleine is maar die van iemand anders.

Een goed alternatief

Een goed alternatief voor een rugtas is de cross body bag. Deze tassen draag je niet op de rug maar die draag je schuin over je lichaam heen van schouder naar heup. Vind jouw kind het maar niks om met een rugtas te moeten lopen of zit het gewoonweg niet fijn dan kan een cross body tas zeker een goed alternatief zijn. Ook deze zijn er in veel verschillende stijlen en met verschillende designs.